VLN Nieuws, Laurens Niezen
112

Politie tackelt onrusten in Aalsmeer na rel-oproepen: jongeren direct in kraag gevat

Aalsmeer - De politie heeft vanavond adequaat ingegrepen in Aalsmeer, nadat er via social media oproepen waren gedaan om te komen rellen in Aalsmeer Oost. Zowat de eerste jongeren die zich meldden werden direct in de kraag gevat.

De politie was goed voorbereid op mogelijke onlusten en surveilleerde met extra eenheden door de straten van Aalsmeer Oost, nadat er signalen waren dat er rellen op komst waren vanwege de corona-maatregelen. Er waren diverse zware vuurwerkknallen te horen: het groepje jongeren dat daar voor verantwoordelijk was, werd echter heel snel in de kraag gevat door de op scherp staande politie.

Cobra 6

Drie verdachten werden staande gehouden en gefoullieerd. Eén van hen bleek een flinke collectie zwaar illegaal vuurwerk bij zich te hebben. De politie maakte hem een aantal pakken 'Cobra 6' afhandig. Dat type vuurwerk heeft de explosieve kracht van een kleine handgranaat en staat te boek als levensgevaarlijk. 

cobra6vln.jpg
VLN Nieuws, Laurens Niezen

De jongen is  aangehouden en het in beslag genomen vuurwerk wordt onschadelijk gemaakt. De politie bleef paraat en van verdere onlusten was daarna geen sprake.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.