Politieacties van de baan dankzij nieuw cao-akkoord

Amstelveen - De politievakbonden en het ministerie van Justitie hebben vandaag in Den Haag een voorlopig akkoord bereikt over een nieuwe cao. Hierdoor zijn alle eerder aangekondigde acties voor komend weekend van de baan.

De twee partijen zijn vandaag na lang onderhandelen eindelijk nader tot elkaar gekomen. De werkdruk van politiemensen wordt aangepakt door het vrijmaken van extra capaciteit en het basisinkomen van politiemedewerkers wordt in drie jaar tijd met meer dan 8 procent verhoogd.

Opgeschort

Politievakbond ACP heeft het nieuwe principeakkoord op zijn website gezet. In verband met het nieuwe akkoord, dat door de leden van de vakbonden nog moet worden goedgekeurd, zijn de acties, die vandaag om 18.00 uur zouden beginnen, opgeschort.

De Amstelveense politie had eerder laten weten dat ze eveneens zouden deelnemen aan de acties en daarom vanaf vandaag 18.00 uur tot zondag 23.59 uur alleen zouden reageren op spoedmeldingen. Maar dankzij het bereikte principeakkoord ziet het er naar uit dat ook alle Amstelveense agenten komend weekend gewoon aan het werk gaan.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.