Politieacties van de baan dankzij nieuw cao-akkoord

Politieacties van de baan dankzij nieuw cao-akkoord

Amstelveen - De politievakbonden en het ministerie van Justitie hebben vandaag in Den Haag een voorlopig akkoord bereikt over een nieuwe cao. Hierdoor zijn alle eerder aangekondigde acties voor komend weekend van de baan.

De twee partijen zijn vandaag na lang onderhandelen eindelijk nader tot elkaar gekomen. De werkdruk van politiemensen wordt aangepakt door het vrijmaken van extra capaciteit en het basisinkomen van politiemedewerkers wordt in drie jaar tijd met meer dan 8 procent verhoogd.

Opgeschort

Politievakbond ACP heeft het nieuwe principeakkoord op zijn website gezet. In verband met het nieuwe akkoord, dat door de leden van de vakbonden nog moet worden goedgekeurd, zijn de acties, die vandaag om 18.00 uur zouden beginnen, opgeschort.

De Amstelveense politie had eerder laten weten dat ze eveneens zouden deelnemen aan de acties en daarom vanaf vandaag 18.00 uur tot zondag 23.59 uur alleen zouden reageren op spoedmeldingen. Maar dankzij het bereikte principeakkoord ziet het er naar uit dat ook alle Amstelveense agenten komend weekend gewoon aan het werk gaan.


Reacties