Amstelveenz.nl

Politiek Plein Amstelveen (11): dit is wat de politieke partijen afgelopen week kwijt wilden

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 verzamelt AmstelveenZ.nl in de wekelijkse rubriek Politiek Plein Amstelveen de diverse politieke (pers-)berichten die bij de redactie zijn binnengekomen in één verzamelbericht. 

GROENLINKS

GroenLinks Amstelveen kwam afgelopen week met twee persberichten. In het persbericht ‘GroenLinks wil geen datacenters in het polderlandschap rond Amstelveen’ (lees hier) sprak de partij uit het zeer onwenselijk te vinden als er datacenters in het polderlandschap zouden verrijzen.

groenLinks_lennart_datacenters.jpg
De Amstelveense  fractie meldt dat dankzij GroenLinks-Statenlid Tessa van Wijnen (voorheen raadslid in Amstelveen) in de Statenvergadering van 31 januari een motie is aangenomen waarin de Staten de komst van deze hyperscales als onwenselijk worden bestempeld. Lennart de Looze, die voor GroenLinks in de gemeenteraad van Amstelveen zit, is daar blij mee. 

In een tweede persbericht, getiteld 'Woonagenda draagt niet bij aan oplossen wooncrisis', meldt de partij tijdens de raadsvergadering van 20 februari een motie ingediend om de woonagenda per direct aan te passen naar aanleiding van een onafhankelijke rekenkameronderzoek waaruit blijkt dat diverse uitgangspunten van de woonagenda niet aansluiten bij de huidige  problematiek.

GroenLinks Wooangenda.jpeg

De motie werd door andere partijen niet gesteund, vooral omdat zij de verkiezingen af willen wachten alvorens de woonagenda te herzien. ‘Wat GroenLinks betreft is het klinkklare onzin om nu op de verkiezingen te wachten. Wat de rekenkamer heeft onderzocht, heeft helemaal niks met de politiek te maken, maar is gebaseerd op objectieve feiten,’ zegt De Looze.

ACTIEF VOOR AMSTELVEEN  

Actief voor Amstelveen bracht ook twee persberichten uit waarin het 1) Sporting Martinus feliciteerde met de komst van een derde kunstgrasveld en 2) de komst van het nieuwe hopsice Amsteloever steunt.

Tijdens de afgelopen gemeenteraad werd unaniem besloten dat Sporting Martinus een derde kunstgrasveld krijgt.  Overigens zonder rubbergranulaat, maar met het duurdere en milieuvriendelijker TPE (Thermoplastisch elastomeer). Peter Grifhorst overhandigde namens AVA een wedstrijdbal voor de eerste wedstrijd op het nieuw aan te leggen kunstgrasveld.

ava_sporting_martinus.jpg

Ook gaf Actief voor Amstelveen aan de komst van het nieuwe hospice aan de Lindenlaan te steunen en citeert daarbij Joop Siemers, een van de nieuwe bestuursleden en promotor van het Hospice: 

ava_hospice.jpg

AVA meldt dat uit onderzoek is gebleken, dat de behoefte aan, aan hospices de komende tien jaar behoorlijk zal toenemen en dus staat AVA pal achter de ontwikkeling.

D66   

D66 meldde in een persbericht dat de Rijke Schooldag van D66 navolging krijgt op meer Amstelveense scholen (lees hier). In november van vorig jaar introduceerden D66 en basisschool de Omnibus de eerste basisschool met zo'n ‘Rijke Schooldag’ in Amstelveen. Dit is een schooldag waar onder andere sport, kunst en cultuur onder het dak van de school worden verenigd. Binnenkort worden deze rijke schooldagen op meer basisscholen aangeboden. De gemeente trekt hier ruim een half miljoen euro voor uit. D66 is verheugd.  

chaara_d66.jpg

D66-raadslid Saloua Chaara zegt: 'D66 vindt het fantastisch dat de rijke schooldag zo snel navolging krijgt. Goed nieuws voor Amstelveense kinderen dat er zo wordt geïnvesteerd in hun ontwikkelmogelijkheden en kansen.'

VVD

De VVD meldde afgelopen week in te spelen op het feit dat buurtbewoners aandacht vragen voor vervallen speeltuinen (lees hier): ‘De buurtapp sloeg op tilt nadat een bewoonster aandacht vroeg voor de vervallen speeltuin ter hoogte van Graaf Janlaan 26. Veel buurtbewoners waren het met die melding eens. Voor Arjan Gerritsen (Raadslid) en David Koekoek (Kandidaat Raadslid) reden om direct polshoogte te gaan nemen

vvd_speeltuintjes_arjan_gerritsen.jpg

Zij constateerden inderdaad dat de speeltuin wel erg was vervallen en er actie moet worden ondernomen.  Er is inmiddels opheldering gevraagd aan de wethouder.

GOED VOOR AMSTELVEEN

De nieuwe lokale politieke partij Goed voor Amstelveen nodigt inwoners op 25 februari uit voor een informele informatieve partijbijeenkomst bij sportschool Buenting (19.00-20.30 uur). Jacqueline Höcker, reeds 8 jaren politiek actief, weet dat er veel meer vragen en ideeën  leven onder inwoners dan meestal wordt verondersteld en wil graag in gesprek met inwoners.

hocker_lh_jacqueline.jpg

Een standpunt van de partij is dat er veel meer geluisterd moet worden naar inwoners en de afstand tussen politiek en inwoner kleiner wordt.  Wanneer er tijd over is, is er ruimte voor een politieke Quiz. Aanmelden kan via : info@goedvooramstelveen.nl

BURGERBELANGEN AMSTELVEEN

Burgerbelangen Amstelveen stuurde een persbericht waarin de partij meldde een handleiding op de website te hebben gezet (zie hier) voor mensen die voor de eerste keer gaan stemmen.

ruud_kootker_bba_lijsttrekker_2022_gr.jpg

Op de vraag waarom zou je gaan stemmen stelt bbA: ‘De politieke partijen die bij de gemeenteraadsverkiezingen gekozen worden, bepalen straks vier jaar lang wat er gebeurt in jouw gemeente. Met jouw stem laat je weten waar aandacht aan besteed moet worden. Zoals bijvoorbeeld aandacht voor sport, groen en het woonbeleid.’

SOCIALISTISCHE PARTIJ

De Socialistische Partij in Amstelveen meldt in een persbericht dat bij de partij op 18 februari een anonieme melding is binnengekomen over mogelijke belangenverstrengeling van een of meerdere accountmanagers op het Werkplein AA.

sp_amstelveen_wil_roode_marina casadei.jpg

De SP heeft daar inmiddels schriftelijke vragen over gesteld (lees hier). Volgens de SP is het de zoveelste keer dat de SP onrechtmatigheden gemeld krijgt omtrent re-integratie activiteiten van de gemeente. Raadslid Marina Casadei stelt dat, ondanks de inzet van haar partij, door de gemeente maar niet wordt opgetreden ‘uitbuiting van werknemers door werkgevers’. ‘De SP zal daarom tegen dit onrecht in Amstelveen blijven strijden.’

PVDA

Eindelijk is het zo ver. Amstelveen gaat opkoopbescherming invoeren. De PvdA zet zich daar al langer voor in en is er zeer blij mee dat de gemeenteraad hier afgelopen donderdag unaniem mee heeft ingestemd.: 'Huizen kopen voor de verhuur wordt nu geblokkeerd. In ieder geval bij de goedkopere huizen', meldt de partij in een persbericht.

Foto A van den Bosch.jpg

PvdA Raadslid Arnout van den Bosch: 'Dit is een belangrijke stap. Het invoeren van opkoopbescherming is hard nodig, de woningnood is simpelweg te groot. De PvdA wil dat we alles doen wat we kunnen om te zorgen dat wonen betaalbaar blijft in Amstelveen.'

Over Politiek Plein Amstelveen (11)

Politiek Plein aflevering 11 beslaat de periode tussen maandag 14 januari 14.00 uur en maandag 21 februari 17.00 uur.  AmstelveenZ linkt de berichten zoveel mogelijk naar de originele persberichten op de websites van de betreffende politieke partijen, maar soms heeft een partij het persbericht zelf (nog) niet gepubliceerd. In dat geval verwijzen we naar de homepage van die partij. Mis jij een (pers-)bericht in de rubriek Politiek Plein Amstelveen? Het kan zijn dat niet alle berichten AmstelveenZ hebben bereikt. We horen het graag via info@amstelveenz.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.