Pontje de Fuut vaart vanaf de Ronde Hoep naar de Nesserlaan

Pontjes over De Amstel gaan weer uit de vaart

Amstelveen - Vandaag, donderdag 30 september 2021, kunnen fietsers en wandelaars voor de laatste keer dit jaar met veerpontjes De Smient en Fuut de overtocht maken over de Amstel. Met de start van de herfst is het vaarseizoen voorbij en plaatst beheerder Groengebied Amstelland de pontjes tot volgend voorjaar in de winterstalling.

Wandelaars en fietsers kunnen nog tot 18:00 uur  gebruik maken van beide pontjes. De overtocht kost 1 euro per persoon, die op een klassieke wijze aan de schipper betaald mag worden: cash.

Pontje De Smient vaart in het zomerseizoen tussen de Kalfjeslaan in Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Watergraafsmeer. Het pontje De Fuut gaan heen en weer tussen Amstelveen en de Ronde Hoep, ter hoogte van de Nesserlaan. 

Zelfbedieningspontje de Koet

De Ronde Hoep is ook te bereiken vanaf Amsterdam-Zuidoost via het pontje de Koet. Dit zelfbedieningspontje over het riviertje Holendrecht is het hele jaar door in de vaart.

Beheer pontjes

De pontjes zijn in het beheer van het recreatieschap Groengebied Amstelland. Het recreatiegebied Groengebied Amstelland ligt tussen Amsterdam Zuidoost, Ouder-Amstel, Amstelveen en Diemen. www.groengebied-amstelland.nl.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.