Gemeente Amstelveen

Pride Photo Expositie op Handelsplein Amstelveen

Amstelveen - Op het Handelsplein in het centrum van Amstelveen is vandaag een Pride Photo Expositie van start gegaan. De LHBTI+ foto-expositie toont een selectie uit de ruim 2.500 afbeeldingen die vanuit 40 landen werden ingestuurd voor de Pride Photo Award 2020.

De Pride Photo Award 2020 is een jaarlijkse internationale fotowedstrijd georganiseerd door de stichting Pride Photo. Met het tonen van de expositie worden mensen uitgedaagd na te denken over seksuele en gender diversiteit.

Wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen (PvdA) gaven vandaag het startsein voor de expo. In de fototentoonstelling komen onder andere eenzaamheid onder ‘roze’ ouderen, LHBTI+ vluchtelingenproblematiek, geweld tegen transgender personen en Black Lives Matter aan bod.

Speelse wijze

‘Maar de tentoonstelling confronteert bezoekers ook op speelse wijze met eigen vooroordelen en aannames,’zegt  wethouder Van Ballegooijen: ‘Amstelveen zet zich als regenbooggemeente in voor de sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. Met deze tentoonstelling willen we mensen niet alleen laten nadenken over diversiteit, maar ook het gesprek hierover op gang brengen.’

Diversiteitsagenda Amstelveen 

Wethouder Gordon benadrukt dat Amstelveen een stad is voor iedereen: ‘Met deze laagdrempelige tentoonstelling hopen we ook de mensen te bereiken die niet dagelijks nadenken over de positie van de LHBTI+ gemeenschap in Amstelveen. We willen iedereen uitnodigen om deze expositie te bezoeken.’

Diversiteitsagenda

De  Pride Photo Expositie is onderdeel van de Diversiteitsagenda van de gemeente Amstelveen waarin zij samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke partijen werkt aan een stad waarin iedereen prettig kan wonen en onderwerpen op de kaart zet om bewustwording te creëren rondom emancipatie en discriminatie in de Amstelveense samenleving.

De expositie is tot 30 januari 2022 op het Handelsplein te bezichtigen.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.