Verouderde kantoorgebouwen en braakliggende terreinen in Kronenburg: een ideale plek voor nieuwe studentenwoningen als het aan Amstelveen ligt

'Project 2.500 studentenwoningen Kronenburg Amstelveen nog niet volledig afgeschreven'

Amstelveen - Wethouder Floor Gordon (D66) houdt nog altijd hoop dat er 2.500 studentenwoningen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg gerealiseerd mogen worden. In de al jaren slepende zaak krijgt gemeente Amstelveen vooralsnog steeds nul op rekest, maar volgens Gordon is het eindstation nog niet bereikt.

Gisteren meldden diverse landelijke en regionale media (NOS, NH Nieuws) dat de studentenwoningen er niet komen. Dit naar aanleiding van uitlatingen van minister Mark Harbers, die aangaf dat de bouw simpelweg niet binnen de wetgeving past vanwege de strenge veiligheids- en gezondheidsregels rond Schiphol. 

Wat wel en niet mag

In het gebied Uilenstede/Kronenburg staan al talloze woontorens waar dagelijks vliegtuigen overvliegen. Toch mogen er vooralsnog geen nieuwe studentenkamers worden gebouwd, omdat het (veiligheids- en gezondheids)risico te groot zou zijn. In het gebied zijn momenteel diverse grote hotels (Ibis, Cityden, Adagio) gevestigd en eveneens mogen er voorlopig vluchtelingen wonen.

'Gesprek loopt nog'

Gordon stelt in een bericht op Twitter dat het gesprek rond Kronenburg nog loopt, omdat Harbers eveneens te kennen gaf nog met minister Hugo de Jonge in gesprek te gaan om nog mogelijkheden te verkennen. Volgens Gordon is het eindstation dus nog niet bereikt en het plan nog niet definitief afgeschreven.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.