Verouderde kantoorgebouwen en braakliggende terreinen in Kronenburg: een ideale plek voor nieuwe studentenwoningen als het aan Amstelveen ligt

'Project 2.500 studentenwoningen Kronenburg Amstelveen nog niet volledig afgeschreven'

Amstelveen - Wethouder Floor Gordon (D66) houdt nog altijd hoop dat er 2.500 studentenwoningen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg gerealiseerd mogen worden. In de al jaren slepende zaak krijgt gemeente Amstelveen vooralsnog steeds nul op rekest, maar volgens Gordon is het eindstation nog niet bereikt.

Gisteren meldden diverse landelijke en regionale media (NOS, NH Nieuws) dat de studentenwoningen er niet komen. Dit naar aanleiding van uitlatingen van minister Mark Harbers, die aangaf dat de bouw simpelweg niet binnen de wetgeving past vanwege de strenge veiligheids- en gezondheidsregels rond Schiphol. 

Wat wel en niet mag

In het gebied Uilenstede/Kronenburg staan al talloze woontorens waar dagelijks vliegtuigen overvliegen. Toch mogen er vooralsnog geen nieuwe studentenkamers worden gebouwd, omdat het (veiligheids- en gezondheids)risico te groot zou zijn. In het gebied zijn momenteel diverse grote hotels (Ibis, Cityden, Adagio) gevestigd en eveneens mogen er voorlopig vluchtelingen wonen.

'Gesprek loopt nog'

Gordon stelt in een bericht op Twitter dat het gesprek rond Kronenburg nog loopt, omdat Harbers eveneens te kennen gaf nog met minister Hugo de Jonge in gesprek te gaan om nog mogelijkheden te verkennen. Volgens Gordon is het eindstation dus nog niet bereikt en het plan nog niet definitief afgeschreven.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.