PvdA Amstelveen overhandigt cadeaukaarten aan de Voedselbank

Amstelveen - Het bestuur van de PvdA Amstelveen overhandigt 158 cadeaukaarten aan de Voedselbank. Zo kunnen de mensen die tijdelijk niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien extra boodschappen doen. Door de inflatie en hoge energieprijzen kunnen steeds meer mensen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. De cadeaukaarten gaan naar de mensen die het 't hardst nodig hebben. 

Met de Paasdagen voor de deur, is het een leuk extraatje, aldus de politieke partij.

Stichting Egmana

Het bedrag van 7.900 euro voor de bonnen is afkomstig van Stichting Egmana. In 1938 werd een sociale vereniging opgericht – via de collectebus werd geld ingezameld voor een verenigingsgebouw in de Nieuwer-Amstel rondom de ‘rode familie’. Deze vereniging bestond uit de VARA, de SDAP (PvdA) en de NVV (FNV), allen onderdeel van de socialistische zuil. Bij de verkoop van het verenigingsgebouw werd de stichting Egmana opgericht: EGMANA Eigen Gebouw Moderne Arbeidersbeweging Nieuwer-Amstel. De doelstelling van de stichting is het steunen van armen in de samenleving. Dat was toen nodig, dat is nu nodig.

Extraatje

8 maart vond de overhandiging plaats bij de Voedselbank, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het bestuur van de Voedselbank, de PvdA en Egmana. De kaarten zijn aangeschaft bij de Jumbo in Amstelveen. De Jumbo heeft een extraatje toegevoegd in de vorm van diverse levensmiddelen voor bij de cadeaubonnen; deze werden eveneens overhandigd.

Goed besteed

De PvdA betreurt het dat er nog steeds hulp nodig is. De PvdA en de stichting Egmana hebben dit georganiseerd omdat het geld bij een liefdadigheidsinstelling als de Voedselbank altijd goed is besteed. Rosalie Bouwman, gemeenteraadslid PvdA en woordvoerder, zegt hierover: 'Niemand zou in een gemeente als Amstelveen in armoede moeten leven, dat is een van de speerpunten van de PvdA. Dit is onderdeel van directe voedselhulp. Het is helaas nodig, juist nu.'


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.