Arnout van de Bosch (PvdA)

PvdA: 'Beter luisteren naar bewoners sociale huurwoningen werkt'

Amstelveen - 'We moeten luisteren naar bewoners'van sociale huurwoningen, ze serieus nemen en eventuele zorgen wegnemen', dat stelt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch.

De PvdA meldt dat er veel te doen is geweest over achterstallig onderhoud aan de Aquariusflat in Amstelveen: 'Met als gevolg boze bewoners en hoogoplopende ruzie tussen de gemeente Amstelveen en verhuurder Eigen Haard. Recent kwam het nieuws dat die flat nu dan toch gerenoveerd wordt.'

Vragen

De Partij van de Arbeid geeft aan blij te zijn met dat nieuws, 'zeker omdat 80% van de bewoners de plannen steunt. 'Raadslid Van den Bosch: 'Nu dit hoofdpijndossier is opgelost, moeten we vooruit kijken hoe we ook andere sociale huurwoningen in Amstelveen kunnen opknappen.' De PvdA heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder, onder meer over de lessen die er te leren zijn voor de toekomst.

'Amstelveen en Eigen Haard horen bij elkaar. Het grootste deel van de sociale huurwoningen in Amstelveen is van Eigen Haard. De gemeente en Eigen Haard zijn wettelijk verplicht om jaarlijks afspraken te maken over de manier waarop Eigen Haard daarmee omgaat. De relatie tussen de gemeente en Eigen Haard is dus belangrijk.'

Constructieve samenwerking

Van den Bosch: 'De Partij van de Arbeid vindt sociale huurwoningen ontzettend belangrijk. Die moeten dan wel goed beheerd worden. Betaalbaar, maar ook goed onderhouden en prettig om in te wonen. De afgelopen jaren is dat niet altijd goed gegaan. Sommige bewoners waren erg ontevreden over de dienstverlening van Eigen Haard. De PvdA is tevreden dat de wethouder in zijn beantwoording van de vragen aangaf dat er nu constructief wordt samengewerkt en dat ook andere wooncomplexen gerenoveerd zullen worden. Ook gaf de wethouder aan in de gaten te houden of bewoners wel voldoende betrokken worden. Renovatie van appartementen is soms hard nodig, maar dat kan niet zonder steun van bewoners. Dat heeft de Aquariusflat wel duidelijk gemaakt.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.