Goede zorg is een van de speerpunten van de PvdA. (PvdA)
Advertorial Politiek

PvdA pleit voor huisbezoek aan iedereen boven de 75

AMSTELVEEN - Zeker zijn van goede zorg. Dat is één van de speerpunten van de Partij van de Arbeid voor de komende vier jaar. Mede daarom pleit de partij er voor dat alle ouderen in Amstelveen boven de 75 jaar jaarlijks door een zorginstelling worden bezocht.

“De meeste ouderen hebben op een bepaald moment zorg nodig”, zegt de nummer drie van de PvdA Arnout van den Bosch in een persbericht van zijn partij.  “De Gemeente kan daar meer in betekenen. Niet alleen door af te wachten totdat iemand om zorg vraagt, maar ook door de mensen op te zoeken. Ik vind het belangrijk dat we in de gaten houden of mensen die dat nodig hebben alle hulp krijgen waar ze recht op hebben.”

Zelfstandig

Veel ouderen willen graag zelfstandig blijven wonen, maar hebben daar soms wel hulp bij nodig. Van vrienden en familie oftewel mantelzorgers of van zorginstellingen. Mantelzorg is vaak voor alle betrokkenen de meest wenselijke oplossing als mensen hulp nodig hebben. De PvdA vindt het daarom belangrijk dat mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteund worden. “Mantelzorgers zijn ontzettend belangrijk”, zegt Van den Bosch. “Met veel liefde en warmte wordt zorg verleend zonder dat er wat voor terug gevraagd wordt. Het minste wat wij kunnen doen is deze mantelzorgers alle ondersteuning bieden die ze nodig hebben bij hun fantastische werk.”

Soms is mantelzorg niet meer voldoende. Dan moeten professionele zorginstellingen in actie komen. Dat is vaak pas aan de orde bij mensen ouder dan 75, maar dat moet dan wel tijdig worden gezien. De PvdA wil daarom dat iedereen van 75 jaar en ouder jaarlijks door een zorginstelling wordt bezocht, om te zien hoe het met die mensen gaat. Zo wordt duidelijk of iedereen de zorg krijgt waar hij of zij recht op heeft. Bovendien wordt het op die manier tijdig gezien als iemand op een gegeven moment verpleeghuiszorg nodig heeft en kan er gezorgd worden dat er plek is zodra dat nodig is. De PvdA hoopt er op die manier ook voor te zorgen dat de wachtlijsten verdwijnen.

Druk

Ook de zorg in zorgcentra kan volgens de PvdA beter. Verpleegkundigen hebben het soms erg druk. Dat heeft onder meer te maken met een tekort aan goed opgeleid personeel. De PvdA wil daar wat aan doen door, samen met onderwijsinstellingen, te zorgen voor voldoende opleidings- en stageplaatsen.

Maar dat leidt volgens de PvdA niet snel genoeg tot resultaat. “De snelste manier om de druk op de zorg te verminderen is door te zorgen dat verpleegkundigen de ruimte krijgen om zich bezig te kunnen houden met de mensen waar het om gaat”, zegt Van den Bosch. De PvdA wil verpleegkundigen ondersteunen door in alle zorgcentra conciërges aan te stellen die 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteunend werk verrichten. Ook voor extra activiteiten in de zorgcentra wordt geld vrij gemaakt. Zo hoopt de PvdA snel een groot verschil te kunnen maken zodat iedereen in Amstelveen zeker kan zijn van goede zorg.

Geef uw mening

Verkiezingen Amstelveen: op welke partij stem jij?

Breng je stem uit!

Totaal 2811x gestemd

Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.