Raat geeft krakers duidelijke boodschap: 'We willen dat jullie vertrekken'

Amstelveen - Loco-burgemeester van Amstelveen, Herbert Raat, heeft de krakersgroep 'We Are Here' vanmorgen hoogstpersoonlijk, in niet mis te verstane bewoording, vriendelijk verzocht het kantoorgebouw in Amstelveen te verlaten.

Raat bezocht het vannacht gekraakte kantoorpand aan de Groen van Prinstererlaan rond half elf vanmorgen en ging op zoek naar een woordvoerder van de groep die bestaat uit uitgeprocedeerde asielzoekers.

Raat, die burgemeester Bas Eenhoorn vervangt wegens vakantie, viel gelijk met de deur in huis en gaf zowel meerdere malen in het Engels als Nederlands duidelijk aan dat het gemeentebestuur de groep niet in de gemeente wil. 'Dit willen we niet in Amstelveen, we willen dat jullie vertrekken', aldus Raat.

Hij verzocht de woordvoerder, in een verder zeer vriendelijk verlopen gesprek, de hulp die vanuit Amsterdam is aangeboden met beide handen aan te grijpen. 'Dit is geen leven en je hebt zo geen toekomst,' sprak hij de woordvoerder toe. Hij adviseerde de groep een andere oplossing te zoeken, omdat dit helemaal nergens toe leidt.

De krakersgroep 'We Are Here' gaf aan ook een oplossing te willen en daartoe vanmiddag een gesprek te hebben op het Stadshuis in Amsterdam. Mocht de groep niet vrijwillig vertrekken, dan wordt naar andere mogelijkheden gekeken om de groep uit het gebouw te krijgen in overleg met de politie. Daar moeten echter ook voldoende juridische gronden voor zijn.

Hoe groot de groep krakers die nu in Amstelveen verblijft precies is, is niet bekend, vermoedelijk gaat het om enkele tientallen. Op de eerste etage van het kantoorgebouw lagen her en der matrassen en door het gebouw zwerven diverse groepleden. Raat werd tijdens zijn bezoek vergezeld door een agent en twee vertegenwoordigers van gemeente Amstelveen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.