Restaurant Kronenburg

Restaurant Kronenburg Amstelveen sluit per 1 november de deuren

Amstelveen - Restaurant Kronenburg, gevestigd in de gelijknamige wijk Kronenburg in Amstelveen Noord, sluit per 1 november 2022 de deuren.

Het restaurant, dat de afgelopen drie jaar nog door Michelin werd onderscheiden met een Bib Gourmand, kondigt de sluiting aan op haar website.

Geen concessies

'Wij hebben besloten op per 1 november aanstaande onze deuren te sluiten. Trots zijn wij op de afgelopen jaren, maar stoppen liever op ons hoogtepunt dan dat wij concessies in kwaliteit moeten doen. Wij zijn u als gast dankbaar en wie weet tot ziens… Voor nu zeggen wij proost en blijf genieten,' aldus het restaurant.

Restaurant Kronenburg was de afgelopen jaren een vaste waarde in het Amstelveense horecalandschap en heeft veel vaste gasten, zowel particulier als zakelijk. Het restaurant onderscheidde zich de afgelopen jaren door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, iets dat niet onopgemerkt bleef bij Michelin. Mede door de gestegen inkoopprijzen werd het echter steeds lastiger die onberispelijke kwaliteit tegen een gangbare prijs te kunnen blijven bieden. 

Mogelijk nieuwe formule

De eigenaar laat weten dat de kans groot is dat er een nieuwe restaurantformule onder een andere naam in het pand terugkomt; het pand staat momenteel te huur en er hebben zich al diverse gegadigden gemeld.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement. 

Algemeen gisteren 13:01

Inwoners Amstelveen willen een actief en afwisselend Stadsplein

Amstelveen - Begin dit jaar dachten ruim 3.000 Amstelveners en bezoekers aan het Stadshart mee over de toekomstige inrichting van het Stadsplein. De meerderheid heeft gekozen voor een plein met een actieve en afwisselende sfeer, met veel groen en natuurlijke, houten elementen.