Pixabay.com

RIVM: zes corona-patiënten Amstelveen

Amstelveen - Uit de nieuwste update van het RIVM (dinsdag 28 juli, 14.00 uur) omtrent de corona-ontwikkelingen blijkt dat er in Amstelveen zes COVID19-patiënten zijn. Dat zijn er twee meer dan vorige week.

Het RIVM geeft iedere dinsdag een wekelijkse update over het aantal COVID19-patiënten per gemeente. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overleden patiënten wordt gemeld: die staan in Amstelveen nog steeds op nul, zo blijkt uit de vernieuwde interactieve kaart op de website van het RIVM (15-28juli).

Corona in Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel

In de drie omliggende gemeenten van Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel, wordt elk 1 COVID19-patiënt gemeld. Evenals in Amstelveen werden geen corona-gerelateerde ziekenhuisopnames of overleden patiënten geregistreerd.

Corona in Amsterdam

In Amsterdam is momenteel sprake van 306 COVID19-patiënten en 9 ziekenhuisopnames. Vorige week was nog sprake van 178 COVID-patiënten en 4 ziekenhusopnames in Amsterdam.

Vergelijking tussen omliggende gemeenten

Om het een en ander in perspectief te zien  meldt het RIVM het aantal COVID19-patiënten per gemeente per 100.00 inwoners. Dat is in Amstelveen en omstreken als volgt:

  • Amsterdam: 35,1 patiënten per 100.000 inwoners
  • Ouder-Amstel: 7,1 patiënten per 100.000 inwoners 
  • Amstelveen: 6,5 patiënten per 100.000 inwoners
  • Uithoorn: 3,4 patiënten per 100.000 inwoners
  • Aalsmeer: 3,1 patiënten per 100.000 inwoners

Corona-situatie Nederland

Afgelopen week zijn er in heel Nederland 1.329 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 342 meer dan het aantal meldingen van vorige week, 795 meer dan van die week daarvoor en 897 meer dan van die week daarvoor. Er zijn in de afgelopen week 23 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 4 meer dan vorige week.

Er zijn 9 laboratorium-bevestigde COVID-19  patiënten als overleden gemeld, 2 meer dan in de week er voor.

Het aantal nieuwe personen dat positief getest is in Nederland neemt verder toe. In de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten steeg het aantal afgenomen testen met bijna 23.000 in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen is met 1,0% gelijk gebleven aan een week eerder. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.  

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger  dan de aantallen die hier genoemd worden.

Bron: RIVM Actueel


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.