De twee hockeyteams van de Roelof Venemaschool. Foto: Roelof Venemaschool

Roelof Venema en Piet Hein hockeykampioenen van Amstelveen

Amstelveen - Groep 8 van de Roelof Venemaschool heeft vanmiddag bij de jongens het schoolhockeytoernooi van Amstelveen gewonnen. Bij de meisjes was OBS Piet Hein de sterkste.

Het uit jongens en meisjes bestaande team van de Roelof Venemaschool deed mee in de jongenspoule en was op hockeyclub Myra in de poulefase oppermachtig. Alle groepswedstrijden werden gewonnen. In de halve finale moest vervolgens het hockeyteam van groep 7 van de Roelof Venemaschool worden verslagen.

Thriller

De halve eindstrijd tussen de twee teams van dezelfde school werd een uiterst spanende aangelegenheid. Groep 8 van de Roelof Venemaschool trok in een heuse thriller uiteindelijk net aan het langste eind door in de allerlaatste minuut de winnende 3-2 te maken.

In de andere halve finale had de Michiel de Ruyterschool De Westwijzer verslagen. Ook in de finale ging de strijd lange tijd gelijk op. Groep 8 van de Roelof Venemaschool bleek in de slotfase van het duel tegen de Michiel de Ruyterschool over de langste adem te beschikken en zegevierde opnieuw met 3-2.

Bekers

Omdat het andere team van de Roelof Venemaschool in de strijd om de derde plaats De Westwijzer had verslagen, mocht de school ook de wisselbeker in ontvangst nemen. De twee teams konden daarom alles bij elkaar maar liefst drie bekers mee naar huis nemen. Na afloop werden de twee schoolhockeyteam van de Roelof Venemaschool met de bekers op de foto gezet.

Bij de meisjes was OBS Piet Hein onder leiding van coach Michiel van Doorn oppermachtig. Ook dit winnende team ging na afloop op de foto.

 

Bij de meisjes is OBS Piet Hein kampioen van Amstelveen geworden. Foto: OBS Piet Hein


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.