VTF, Vivian Tusveld

Route & Tijden Sinterklaasintocht Amstelveen 2022

Amstelveen - Sinterklaas komt op zaterdag 12 november 2022 aan in Amstelveen! Samen met zijn twee Hoofdpieten, de Zwitserse Garde, Danspieten, Muziekpieten, Acrobatiekpieten, Ballonpieten en natuurlijk héél veel Strooipieten, trekt Sint tussen 10:30 uur en 12:00 uur van de Sportlaan naar het Stadshart. Bekijk de route en de tijden:

Route & tijden Sinterklaasintocht 2022:

10:30 Begin van de stoet op de Sportlaan

10:35 Aankomst bij de Van der Hooplaan

10:40 Aankomst rotonde Lindenlaan

10:50 Aankomst bij kruising Lindenlaan - Keizer Karelweg

11:00 Aankomst kruising Keizer Karelweg - Handweg

11:10 Aankomst Oude Dorp*
* Sint en Pieten gaan te paard en te voet door Dorpstraat, paradewagens trekken langs Laan Nieuwer Amstel

11:15 Aankomst oversteek A9

11:20 Aankomst Amsterdamseweg - Molenweg

11:35 Aankomst Graaf Albrechtlaan - Keizer Karelweg

11:40 Aankomst Graaf Albrechtlaan - Rembrandtweg

11:50 Aankomst Rembrandtweg - Mr. G. Groen van Prinstererlaan

12:00 Aankomst Stadsplein**, hier maakt de Sint een rondgang en wordt hij ontvangen door de burgemeester en kinderburgemeester.

* Door de nieuwe inrichting van het Oude Dorp loopt de parade dit iets anders: ter hoogte van het Oude Dorp gaat de stoet met paradewagens over de Laan Nieuwer Amstel (langs het raadhuis), maar Sint en zijn Pieten gaan wel te paard/voet door de Dorpsstraat. De stoet zal hier dus even tijdelijk scheiden.

** Vanaf 11.00 uur leidt DJ Piet het feest op het Stadsplein.

  • Tussen 11:00 en 11:15 treden verschillende dansgroepen van Buentingsport op, en ook geeft de dansgroep van de Schakel, samen met Carrol Buenting, een spetterend optreden.
  • Van 11:20 tot 11:50 zingen en dansen Zang- en Danspieten op vrolijke sinterklaasliedjes. De kinderen kunnen meedansen en  Stuntpieten halen de wildste capriolen uit.

Meer weten? Kijk op www.facebook.com/sinterklaasamstelveen


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.