VTF, Vivian Tusveld

Route & Tijden Sinterklaasintocht Amstelveen 2022

Amstelveen - Sinterklaas komt op zaterdag 12 november 2022 aan in Amstelveen! Samen met zijn twee Hoofdpieten, de Zwitserse Garde, Danspieten, Muziekpieten, Acrobatiekpieten, Ballonpieten en natuurlijk héél veel Strooipieten, trekt Sint tussen 10:30 uur en 12:00 uur van de Sportlaan naar het Stadshart. Bekijk de route en de tijden:

Route & tijden Sinterklaasintocht 2022:

10:30 Begin van de stoet op de Sportlaan

10:35 Aankomst bij de Van der Hooplaan

10:40 Aankomst rotonde Lindenlaan

10:50 Aankomst bij kruising Lindenlaan - Keizer Karelweg

11:00 Aankomst kruising Keizer Karelweg - Handweg

11:10 Aankomst Oude Dorp*
* Sint en Pieten gaan te paard en te voet door Dorpstraat, paradewagens trekken langs Laan Nieuwer Amstel

11:15 Aankomst oversteek A9

11:20 Aankomst Amsterdamseweg - Molenweg

11:35 Aankomst Graaf Albrechtlaan - Keizer Karelweg

11:40 Aankomst Graaf Albrechtlaan - Rembrandtweg

11:50 Aankomst Rembrandtweg - Mr. G. Groen van Prinstererlaan

12:00 Aankomst Stadsplein**, hier maakt de Sint een rondgang en wordt hij ontvangen door de burgemeester en kinderburgemeester.

* Door de nieuwe inrichting van het Oude Dorp loopt de parade dit iets anders: ter hoogte van het Oude Dorp gaat de stoet met paradewagens over de Laan Nieuwer Amstel (langs het raadhuis), maar Sint en zijn Pieten gaan wel te paard/voet door de Dorpsstraat. De stoet zal hier dus even tijdelijk scheiden.

** Vanaf 11.00 uur leidt DJ Piet het feest op het Stadsplein.

  • Tussen 11:00 en 11:15 treden verschillende dansgroepen van Buentingsport op, en ook geeft de dansgroep van de Schakel, samen met Carrol Buenting, een spetterend optreden.
  • Van 11:20 tot 11:50 zingen en dansen Zang- en Danspieten op vrolijke sinterklaasliedjes. De kinderen kunnen meedansen en  Stuntpieten halen de wildste capriolen uit.

Meer weten? Kijk op www.facebook.com/sinterklaasamstelveen


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.