Archief

RTL: Ruim 1350 ‘hufterboetes’ in Amstelveen in jaar tijd

Amstelveen - Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat vorig jaar (2021) in Amstelveen 1355 zogenoemde hufterboetes zijn uitgeschreven.

Hufterboetes zijn boetes die veel ergernis veroorzaken, zoals het niet opruimen van hondenpoep, fout parkeren of verkeersboetes zoals rechts inhalen.

175 vormen van ergernis veroorzakend gedrag werden tegen het licht gehouden en in Amstelveen werden 14,7 geregistreerde hufterboetes per 1000 inwoners genoteerd. Daarmee behoort Amstelveen volgens RTL niet tot de gemeentes waar de meeste hufterboetes werden uitgeschreven: die eer veel ten deel aan Amsterdam met 75 boetes per duizend inwoners.

In totaal werden er in 2021 landelijk ruim 344.000 boetes uitgeschreven voor huftergedrag. Voor meer informatie: zie de publicatie van RTL Nieuws.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.