VLN Nieuws
112

Schietpartij in Amstelveen Noord

Amstelveen - Vanuit de Texelstraat in de wijk Randwijck in Amstelveen Noord is woensdagochtend een melding van een schietpartij binnengekomen. Een man is daarbij gewond geraakt.

Politie en hulpdiensten werden rond tien voor elf in de ochtend met grote spoed opgeroepen.

Man gewond

Er werden daarbij gericht schoten gelost op een man, die toen de politie aankwam gewond in een voortuin lag van een woning aan de Wieringerstraat, een straat tussen de Texelstraat en de Flevolaan. De man zou op straat zijn neergeschoten.

De politie kwam met veel eenheden ter plaatse, de omgeving werd ruim afgezet en ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Volgens de politie was het slachtoffer nog aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd, maar later volgde een politiebericht waarin gemeld werd dat de man (56) is overleden aan zijn verwondingen.

KLIK HIER VOOR EEN UPDATE

112-Kogel_schietpartij_dpdb.jpg
Foto: Davey Photography, Davey Baas

In een raam van een flatwoning aan de Flevolaan werd ook een kogelgat aangetroffen, vermoedelijk van een afgedwaalde kogel.

Zoektocht naar verdachte

Via Burgernet werd een melding uitgedaan waarin werd gezocht naar een verdachte van ongeveer 20 jaar (zie signalement onder). Ook een politie-helikopter werd ingezet om te zoeken naar de verdachte. 

schietpartij_dpdb.jpg
Foto: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca gisteren 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen 3 dec. 2023 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk 3 dec. 2023 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.