VLN Nieuws
112

Schietpartij in Amstelveen Noord

Amstelveen - Vanuit de Texelstraat in de wijk Randwijck in Amstelveen Noord is woensdagochtend een melding van een schietpartij binnengekomen. Een man is daarbij gewond geraakt.

Politie en hulpdiensten werden rond tien voor elf in de ochtend met grote spoed opgeroepen.

Man gewond

Er werden daarbij gericht schoten gelost op een man, die toen de politie aankwam gewond in een voortuin lag van een woning aan de Wieringerstraat, een straat tussen de Texelstraat en de Flevolaan. De man zou op straat zijn neergeschoten.

De politie kwam met veel eenheden ter plaatse, de omgeving werd ruim afgezet en ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Volgens de politie was het slachtoffer nog aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd, maar later volgde een politiebericht waarin gemeld werd dat de man (56) is overleden aan zijn verwondingen.

KLIK HIER VOOR EEN UPDATE

112-Kogel_schietpartij_dpdb.jpg
Foto: Davey Photography, Davey Baas

In een raam van een flatwoning aan de Flevolaan werd ook een kogelgat aangetroffen, vermoedelijk van een afgedwaalde kogel.

Zoektocht naar verdachte

Via Burgernet werd een melding uitgedaan waarin werd gezocht naar een verdachte van ongeveer 20 jaar (zie signalement onder). Ook een politie-helikopter werd ingezet om te zoeken naar de verdachte. 

schietpartij_dpdb.jpg
Foto: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

112 gisteren 17:17

Fietsers zonder licht krijgen na staandehouding gratis lampjes: ‘Bedankt!’

Amstelveen - Meer dan de helft van de inwoners in de vervoerregio waar Amstelveen toebehoort fietst wel eens zonder werkende fietsverlichting. De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse veiligheidscontroles in de regio fietsers staande gehouden, omdat zij in het donker zonder licht op fietsten, ook in studentenwijk Uilenstede. Om het voeren van goede fietsverlichting te stimuleren, deelde de politie voor- en achterlampjes uit.

Algemeen gisteren 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen gisteren 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen 6 dec. 2022 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.