VLN Nieuws
112

Schietpartij in Amstelveen Noord

Amstelveen - Vanuit de Texelstraat in de wijk Randwijck in Amstelveen Noord is woensdagochtend een melding van een schietpartij binnengekomen. Een man is daarbij gewond geraakt.

Politie en hulpdiensten werden rond tien voor elf in de ochtend met grote spoed opgeroepen.

Man gewond

Er werden daarbij gericht schoten gelost op een man, die toen de politie aankwam gewond in een voortuin lag van een woning aan de Wieringerstraat, een straat tussen de Texelstraat en de Flevolaan. De man zou op straat zijn neergeschoten.

De politie kwam met veel eenheden ter plaatse, de omgeving werd ruim afgezet en ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Volgens de politie was het slachtoffer nog aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd, maar later volgde een politiebericht waarin gemeld werd dat de man (56) is overleden aan zijn verwondingen.

KLIK HIER VOOR EEN UPDATE

112-Kogel_schietpartij_dpdb.jpg
Foto: Davey Photography, Davey Baas

In een raam van een flatwoning aan de Flevolaan werd ook een kogelgat aangetroffen, vermoedelijk van een afgedwaalde kogel.

Zoektocht naar verdachte

Via Burgernet werd een melding uitgedaan waarin werd gezocht naar een verdachte van ongeveer 20 jaar (zie signalement onder). Ook een politie-helikopter werd ingezet om te zoeken naar de verdachte. 

schietpartij_dpdb.jpg
Foto: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.