Kick-off E-waste Race Basisschool de Bloeiwijzer

Scholieren zamelen elektronisch afval in

Amstelveen - Van 15 mei tot en met 7 juni gaan vier bassischolen de strijd met elektronisch afval en met elkaar aan. Tijdens de zogeheten E-waste Race strijdt een klas van de International School of Amsterdam, De Zwaluw, De Bloeiwijzer en de Westwijzer met elkaar. Het elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, kan hergebruikt worden. De school die het meeste afval inzamelt wint een schoolreisje.

Circulaire economie

Frank Berkhout (wethouder afval en openbare ruimte): 'Door klein elektronisch afval in te zamelen, kan het opnieuw gebruikt worden en halen we uiteindelijk minder grondstoffen uit de aarde. Door deze E-waste Race leren kinderen meer over de circulaire economie en leveren daar meteen een prachtige bijdrage aan.'

Gratis E-waste ophalen

Woont u in de buurt van één van de deelnemende scholen, laat dan gratis uw elektronische afval ophalen tussen 15 mei en 7 juni. Aanmelden kan op www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker of een plek voor een batterij. Denk aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje en kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en accu’s vallen niet onder e-waste en mogen niet worden ingeleverd. Dat afval kan altijd ingeleverd worden bij het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.