MBO College Amstelland

Simone Scheepstra: “Mbo’ers zijn bij ons meer dan welkom”

AMSTELVEEN - Mbo'ers zijn heel hard nodig op de arbeidsmarkt. Waarom? Simone Scheepstra, stagebegeleider van studenten van MBO College Amstelland en belastingadviseur bij accountantskantoor ACS-de Lange, vertelt er meer over in dit interview.

Simone begeleidt al meer dan 20 jaar studenten op haar accountantskantoor in Amstelveen. Studenten die bij haar stage lopen krijgen veel verantwoordelijkheid. Simone vertelt: "Ze helpen mee met jaarrekeningen, salarisadministratie, pensioen- en hypotheekadvies, en btw- en belastingaangiftes. Stagiaires mogen bij ons letterlijk bij alles meekijken, dat vinden ze leuk en motiveert ze ook extra."

Motivatie belangrijk
Simone: "Wij leren een gemotiveerde stagiair(e) al vrij snel een jaarrekening samenstellen. Maar behalve vakkennis, leer ik hen ook hoe je goed samenwerkt en dat het netjes is om af en toe koffie voor elkaar te halen. Het is leuk om te zien hoe gemotiveerde studenten zich ontwikkelen."

Aansluiting mbo
Simone begeleidt zowel hbo- als mbo-studenten. "Bij hbo’ers die de havo als vooropleiding hebben gedaan, merk ik dat ze minder ervaring hebben met administratieve werkzaamheden dan mbo 4-studenten. Mbo’ers zijn om die reden vaak een betere aanvulling op ons team. Zo hebben we nu een stagiaire van het mbo, zij is zo goed en gemotiveerd dat ik haar graag wil behouden in ons team."

Mbo of havo?
“Veel scholieren twijfelen of ze na het vmbo naar het mbo of de havo moeten gaan. Omdat ze uiteindelijk graag naar het hbo willen. Als je al weet welke richting je op wilt gaan, is het mbo een goede keuze. Je doet gedurende stages al praktijkervaring op, je volgt relevante vakken waardoor je veel leert over het vakgebied én – heel belangrijk – je leert solliciteren. Dan heb je als je start met een hbo-opleiding een voorsprong op iedereen die van de havo komt en alleen algemene vakken heeft gevolgd.”

Mbo'ers meer dan welkom
In het lager- en middenkader is er veel behoefte aan mbo'ers. “En dan vooral aan mbo'ers die van aanpakken weten”, vertelt Simone. “Ik merk al jaren dat wij lastig écht goede en gemotiveerde mensen kunnen vinden. Dat hoor ik ook van collega-ondernemers in de omgeving. De mbo'er die er tussenuit springt, heeft daarom veel kansen op de arbeidsmarkt.”


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.