Sjaak B. aangehouden voor moord op Cor van Hout in Amstelveen

AMSTELVEEN – Sjaak B. is aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Cor van Hout. De zwager van Willem Holleeder werd in 2003 in de Dorpsstraat in Amstelveen vermoord.

Het Openbaar Ministerie meldt vandaag op Twitter dat Sjaak B. is aangehouden. De aanhouding heeft vermoedelijk plaats gevonden op basis van de getuigenis van Astrid Holleeder gisteren tijden het proces tegen haar broer Willem Holleeder.

Stiekem

Verschillende media waaronder Het Parool meldden gisteren dat Astrid Holleeder had verklaard dat haar broer Willem in een stiekem opgenomen gesprek had verteld dat Sjaak B. betrokken was bij de moord op Cor van Hout. Sjaak B. zou de motor, die gebruikt was bij de liquidatie, hebben bestuurd. Astrid Holleeder heeft de tape van het gesprek overhandigd aan het OM.

Op vrijdag 24 januari 2003 werden Cor van Hout en Robert ter Haak, na het eten van een Chinese maaltijd, in de Dorpsstraat/Stationsstraat vanaf een motor neergeschoten. Van Hout overleed ter plekke en Ter Haak overleed enige weken later in het ziekenhuis. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.