De VOA deed uitvoerig onderzoek en reconstrueerde ook het moment van de aanrijding met de bij het ongeval betrokken fiets en motorscooter. [Davey Photography, Rob Franken]
112

Slachtoffers ongeval Sportlaan (14 en 37 jaar) zwaargewond

Amstelveen - Bij het ongeval op de Sportlaan in Amstelveen donderdagochtend zijn een 14-jarige fietser en een 37-jarige motorrijder zwaargewond geraakt. De politie is naarstig op zoek naar nieuwe getuigen en mogelijk beeldmateriaal van dashcams.

Na het verkeersongeval op de Sportlaan, 10 januari 2019 rond 09.20 uur, werden de twee slachtoffers zwaargewond en onder politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De familie van beide slachtoffers is door de politie op de hoogte gebracht. 

De politie heeft een uitvoerig onderzoek ingesteld en is daarvoor op zoek naar getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en/of beeldmateriaal hebben, bijvoorbeeld van dashcams.

Slachtofferhulp

Het ongeval vond plaats voor het Amstelveen College. Veel leerlingen waren getuige van de gevolgen van de ernstige aanrijding. De politie heeft in verband hiermee slachtofferhulp ingeschakeld.

Heli-foto's

Een bemanningslid van de politieheli heeft ook overzichtsfoto’s gemaakt ten behoeve van het politieonderzoek.

Getuigenoproep

Was u getuige van deze aanrijdingen en u heeft nog niet met de politie gesproken, neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Heeft u beeldmateriaal waarop de aanrijding of de betrokken verkeersdeelnemers zijn te zien? Men kan deze uploaden via een speciaal tipformulier op de nationale website van de politie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.