Wil Roode voor de ingang van De Meerkamp

SP Amstelveen maak zich hard voor opening buitenbad De Meerkamp

Amstelveen - De SP Amstelveen maakt zich hard om te zorgen dat het buitenbad van zwembad De Meerkamp het hele jaar open blijft. Partijlid Wil Roode wil opheldering van het college van B en W waarom het bad nog steeds niet open is en denkt dat het een geldkwestie is.

Roode: 'Begin januari 2021 heeft de SP zich hard gemaakt en schriftelijke vragen gesteld aan het college over zwembad De Meerkamp. Aanleiding was de opening van het De Mirandabad te Amsterdam, waar liefhebbers ook in de wintermaanden kunnen zwemmen in de buitenlucht.' De vraag was simpel. Kan Amstelveen het buitenbad naar Amsterdams voorbeeld openen voor de liefhebbers? Het zwembad ging open en dat bleek een groot succes. Het was fantastisch geregeld door de mensen van de Meerkamp. En iedereen was in de veronderstelling dat het buitenbad ook deze wintermaanden open zou blijven.'

‘Ook dit jaar loopt mijn mailbox vol met vragen van Amstelveners over hoe het kan dat de Meerkamp dicht is gegaan', zegt het SP-burgerraadslid: 'Ik heb wethouder Ellermeijer van de VVD benaderd maar zijn deur blijft vooralsnog dicht. Ik daag de wethouder wederom uit om geld voor het openhouden van het buitenbad ter beschikking te stellen’.

De SP hoopt dat het college ook dit jaar het zwembad financieel steunt en met de verlossende mededeling komt dat ze het buitenbad weer kunnen openen: 'Het buitenbad open houden kan alleen als het college meebetaalt want het Sportbedrijf kan dit natuurlijk niet zelf financieren.  De wachtlijsten voor zwemlessen lopen weer op en bovendien is buitenzwemmen is een gezonde sport waarmee jong en oud in conditie blijft.'

Roode:’ Daarom maak ik mij hard om te zorgen dat het buitenbad het hele jaar open blijft en ga vragen stellen aan het college waarom het bad nog steeds niet open is. Het is immers een kwestie van geld. Buitensporten is toegestaan en er zijn alleen voordelen.

sp_meerkmap_staand.jpg


Meer nieuws

112 vandaag 13:08

Politievoertuig met honden betrokken bij forse kop-staartbotsing

Amstelveen - Een politievoertuig is donderdagmiddag rond half 1 betrokken geraakt bij een forse aanrijding op de Bovenkerkerweg in Amstelveen. Het voertuig, waarin twee politiehonden werden vervoerd, botste ter hoogte van de kruising met de Spinnerij achterop een personenwagen. Twee inzittinden van die wagen raakten gewond. De honden maken het volgens een politiewoordvoerder goed.

Algemeen vandaag 11:04

Aalsmeer komt in juni met Flower Festival

Aalsmeer -  Na twee jaar afwezigheid door corona pakt Aalsmeer dit jaar weer uit met het Aalsmeer Flower Festival. Van 17 tot en met 21 juni 2022 zijn er allerlei bloemrijke activiteiten op meerdere locaties in Aalsmeer.

Wonen gisteren 14:03

DUWO: 'Door uitspraak Kronenburg hele gebied rond Schiphol op slot voor woningbouw; vliegen gaat boven wonen'

Amstelveen - Woningcorporatie DUWO is zwaar teleurgesteld door de uitspraak van de Raad van State over het niet doorgaan van studentenhuisvesting op Kronenburg in Amstelveen. 'De puur formeel juridische insteek gaat totaal voorbij aan de strijd tegen de wooncrisis in Nederland. Vliegen gaat boven wonen. De minister van Wonen en het kabinet zijn aan zet om orde op zaken te stellen,' stelt de organisatie.

Wonen gisteren 12:35

'Klap in gezicht woningzoekenden': Amstelveen moet bouw duizenden studentenwoningen cancellen

Amstelveen - Door een vernietigende uitspraak van de Raad van State mag Amstelveen geen studentenwoningen bouwen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg. Amstelveen wilde er minimaal 2500 bouwen inclusief diverse extended stay-units, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tekende namens het ministerie beroep aan tegen de plannen in verband met vliegtuigen die over het gebied vliegen - en werd in het gelijk gesteld.

Algemeen gisteren 09:57

Vermiste man uit Amstelveen (23) doodgeschoten aangetroffen in bestelauto: 72-jarige verdachte opgepakt

Amsterdam - De recherche heeft een 72-jarige verdachte met zowel de Israëlische als de Litouwse nationaliteit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige man uit Amstelveen in 2021. Het slachtoffer werd op 12 april 2021 overleden aangetroffen in zijn (in Amsterdam inbeslaggenomen) bestelauto. Uit onderzoek blijkt dat de Amstelvener op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven is gebracht.