Wil Roode voor de ingang van De Meerkamp

SP Amstelveen maak zich hard voor opening buitenbad De Meerkamp

Amstelveen - De SP Amstelveen maakt zich hard om te zorgen dat het buitenbad van zwembad De Meerkamp het hele jaar open blijft. Partijlid Wil Roode wil opheldering van het college van B en W waarom het bad nog steeds niet open is en denkt dat het een geldkwestie is.

Roode: 'Begin januari 2021 heeft de SP zich hard gemaakt en schriftelijke vragen gesteld aan het college over zwembad De Meerkamp. Aanleiding was de opening van het De Mirandabad te Amsterdam, waar liefhebbers ook in de wintermaanden kunnen zwemmen in de buitenlucht.' De vraag was simpel. Kan Amstelveen het buitenbad naar Amsterdams voorbeeld openen voor de liefhebbers? Het zwembad ging open en dat bleek een groot succes. Het was fantastisch geregeld door de mensen van de Meerkamp. En iedereen was in de veronderstelling dat het buitenbad ook deze wintermaanden open zou blijven.'

‘Ook dit jaar loopt mijn mailbox vol met vragen van Amstelveners over hoe het kan dat de Meerkamp dicht is gegaan', zegt het SP-burgerraadslid: 'Ik heb wethouder Ellermeijer van de VVD benaderd maar zijn deur blijft vooralsnog dicht. Ik daag de wethouder wederom uit om geld voor het openhouden van het buitenbad ter beschikking te stellen’.

De SP hoopt dat het college ook dit jaar het zwembad financieel steunt en met de verlossende mededeling komt dat ze het buitenbad weer kunnen openen: 'Het buitenbad open houden kan alleen als het college meebetaalt want het Sportbedrijf kan dit natuurlijk niet zelf financieren.  De wachtlijsten voor zwemlessen lopen weer op en bovendien is buitenzwemmen is een gezonde sport waarmee jong en oud in conditie blijft.'

Roode:’ Daarom maak ik mij hard om te zorgen dat het buitenbad het hele jaar open blijft en ga vragen stellen aan het college waarom het bad nog steeds niet open is. Het is immers een kwestie van geld. Buitensporten is toegestaan en er zijn alleen voordelen.

sp_meerkmap_staand.jpg


Meer nieuws

112 vandaag 08:26

Woningbrand Nijl door vlam in de pan

Amstelveen - In een flatwoning aan de Nijl in Amstelveen heeft maandagavond een woningbrand gewoed. De brand ontstond in de keuken van de woning nadat de vlam in de pan was geschoten.

112 gisteren 09:22

Forse brand in fietsenstalling Legmeerdijk

Amstelveen / Aalsmeer - In een fietsenstalling aan de Legmeerdijk, ter hoogte van bushalte NIeuw Oosteinde, heeft zondagavond een forse brand gewoed.

Amstelveen van voorheen 25 sep. 2022 20:51

Amstelveen van voorheen (318)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 318 een oude foto van Molen De (Jonge) Dikkert.