M. Koudijs

Spanning en drukte bij opnames 'Tussen Kunst & Kitsch' in Amstelveen

Amstelveen - In Museum Jan van der Togt in het Oude Dorp van Amstelveen zijn gisteren opnames gemaakt voor het tv-programma 'Tussen Kunst & Kitsch' (AVROTROS).

De kaartjes voor de opnamedag waren in recordtijd uitverkocht en diverse Amstelveners kwamen met uiteenlopende objecten naar het museum, waar ze deze konden laten beoordelen door experts.

Of er pareltjes tussen zaten zal duidelijk worden in het najaar. Dan wordt de Amstelveense opnamedag uitgezonden door AVROTRO; meestal zit er ongeveer een half jaar tussen de opnamedag en de uitzending.

Veel bezoekers ervaarden de opnamedag als bijzonder leuk vanwege de uitgebreide interesse van de kenners in de objecten (of het nu kitsch of kunst was). Voor diverse Amstelveners was het natuurlijk spannend of hun object van bijzondere waarde was en hoeveel de waarde bedroeg.

Het is niet de eerste keer dat Tussen Kunst & Kitsch een opnamedag houdt in Amstelveen. Enkele jaren geleden deed het tv-programmadag het Cobra Museum voor Moderne Kunst in het Stadshart aan.

Meer informatie over tussen Kunst & Kitsch is te vinden via de website van AVROTROS.

Foto boven MK / Foto onder: RF


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.