Sportformateur moet sportbeleid Amstelveen uitstippelen

Sportformateur moet sportbeleid Amstelveen uitstippelen Foto: Gemeente Amstelveen

De gemeente Amstelveen is op zoek naar een zogenoemde ‘sportformateur’. Het is de bedoeling dat deze man of vrouw zich gaat bezighouden met het opstellen van een Lokaal Sportakkoord.


- Lees verder onder deze advertentie -

Met het Lokaal Sportakkoord moet de basis gelegd worden voor het sportklimaat en sportbeleid in de gemeente Amstelveen in de komende jaren. Het streven is om er voor te zorgen dat Amstelveners met plezier kunnen sporten en bewegen.

Ambities

“Zo veel mogelijk Amstelveners aan het sporten en bewegen krijgen is een van de ambities van dit college”, zegt wethouder Rob Ellermeijer in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Sporten is niet alleen plezierig en goed voor de gezondheid, maar het zorgt ook voor verbinding in de samenleving. In het sportakkoord maken we afspraken over hoe we dit samen met sport- en beweegaanbieders nog beter voor elkaar gaan krijgen in Amstelveen.”

De ambities van het Lokaal Sportakkoord moeten aansluiten bij de uitgangspunten van het Nationaal Sportakkoord. Daarin wordt onder meer gestreefd naar vitale sport- en beweegaanbieders, een positieve sportcultuur en een inspirerende topsport.

Overgewicht

In het sportakkoord van de gemeente moet ook aandacht worden besteed aan maatschappelijke thema’s die worden genoemd in het Nationaal Preventieakkoord waarin roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik worden aangepakt. Het is de bedoeling dat het Lokaal Sportakkoord 15 oktober klaar is.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties