Gemeente Amstelveen

Sportformateur moet sportbeleid Amstelveen uitstippelen

De gemeente Amstelveen is op zoek naar een zogenoemde ‘sportformateur’. Het is de bedoeling dat deze man of vrouw zich gaat bezighouden met het opstellen van een Lokaal Sportakkoord.

Met het Lokaal Sportakkoord moet de basis gelegd worden voor het sportklimaat en sportbeleid in de gemeente Amstelveen in de komende jaren. Het streven is om er voor te zorgen dat Amstelveners met plezier kunnen sporten en bewegen.

Ambities

“Zo veel mogelijk Amstelveners aan het sporten en bewegen krijgen is een van de ambities van dit college”, zegt wethouder Rob Ellermeijer in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Sporten is niet alleen plezierig en goed voor de gezondheid, maar het zorgt ook voor verbinding in de samenleving. In het sportakkoord maken we afspraken over hoe we dit samen met sport- en beweegaanbieders nog beter voor elkaar gaan krijgen in Amstelveen.”

De ambities van het Lokaal Sportakkoord moeten aansluiten bij de uitgangspunten van het Nationaal Sportakkoord. Daarin wordt onder meer gestreefd naar vitale sport- en beweegaanbieders, een positieve sportcultuur en een inspirerende topsport.

Overgewicht

In het sportakkoord van de gemeente moet ook aandacht worden besteed aan maatschappelijke thema’s die worden genoemd in het Nationaal Preventieakkoord waarin roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik worden aangepakt. Het is de bedoeling dat het Lokaal Sportakkoord 15 oktober klaar is.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

Corona Amstelveen 7 aug. 2020 17:54

Positief getest op COVID-19? Zelf je netwerk inlichten

Amstelveen – De GGD in regio Amsterdam, waar Amstelveen onder valt, gaat niet langer alle contacten van met COVID-19 besmette personen nabellen. Positief geteste Amstelveners moeten voorlopig zelf hun contacten gaan waarschuwen.

Algemeen 7 aug. 2020 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.