Gemeente Amstelveen

Sportformateur moet sportbeleid Amstelveen uitstippelen

De gemeente Amstelveen is op zoek naar een zogenoemde ‘sportformateur’. Het is de bedoeling dat deze man of vrouw zich gaat bezighouden met het opstellen van een Lokaal Sportakkoord.

Met het Lokaal Sportakkoord moet de basis gelegd worden voor het sportklimaat en sportbeleid in de gemeente Amstelveen in de komende jaren. Het streven is om er voor te zorgen dat Amstelveners met plezier kunnen sporten en bewegen.

Ambities

“Zo veel mogelijk Amstelveners aan het sporten en bewegen krijgen is een van de ambities van dit college”, zegt wethouder Rob Ellermeijer in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Sporten is niet alleen plezierig en goed voor de gezondheid, maar het zorgt ook voor verbinding in de samenleving. In het sportakkoord maken we afspraken over hoe we dit samen met sport- en beweegaanbieders nog beter voor elkaar gaan krijgen in Amstelveen.”

De ambities van het Lokaal Sportakkoord moeten aansluiten bij de uitgangspunten van het Nationaal Sportakkoord. Daarin wordt onder meer gestreefd naar vitale sport- en beweegaanbieders, een positieve sportcultuur en een inspirerende topsport.

Overgewicht

In het sportakkoord van de gemeente moet ook aandacht worden besteed aan maatschappelijke thema’s die worden genoemd in het Nationaal Preventieakkoord waarin roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik worden aangepakt. Het is de bedoeling dat het Lokaal Sportakkoord 15 oktober klaar is.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.