Stadshart Amstelveen

Stadshart Amstelveen komt met 'Sinterklaas Selfiehuis'

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen presenteert vanaf zaterdag 13 november 2021, de dag dat Sinterklaas welkom wordt geheten in Amstelveen, een 'Sinterklaas Selfiehuis. Het Selfiehuis zal tot 5 december gratis te bezoeken zijn van woensdagen t/m zaterdagen van 13.00 tot 17.00 uur. De ingang is op Rembrandtweg 6 (naast entree 3 en Le Pain Quotidien).

Het Sinterklaas Selfiehuis is een interactief selfieparadijs met verschillende gethematiseerde plekken waar men naar hartenlust foto’s kan maken.

Sinterklaas in Stadshart Amstelveen

Stadshart Amstelveen staat de komende periode in het teken van Sinterklaas. Op zaterdag 13 november komt de Sint samen met zijn pieten aan in Stadshart Amstelveen, waar de burgemeester de Sint-karavaan - na een korte intocht via de Rembrandtweg - ontvangt op het Stadsplein.

Daarnaast zijn er in het winkelcentrum op woensdagen en zaterdagen regelmatig verrassingsbezoeken van pieten waarmee bezoekers op de foto kunnen. Onder de leukste ingestuurde foto via de social media-kanalen van het Stadshart - met de hashtag #stadshartamstlvn - wordt een giftcard van € 100,- verloot. De winnaar van de prijs wordt op 6 december 2021 bekendgemaakt.

Gedurende de gehele Sintperiode is ook de kindertrein omgetoverd tot Pietentrein. Deze rijdt op zaterdag en zondag door het winkelcentrum. 

Selfiehuis

In het Sinterklaas Selfiehuis kunnen kinderen zien hoe de werkkamer van Sinterklaas eruit ziet. Daarnaast kunnen ze zelf plaatsnemen achter het bureau om een brief of tekening te maken voor in het grote boek van Sinterklaas. Foto’s kunnen onder andere gemaakt worden bij de levensgrote pepernotenletters of in het pepernotenwinkeltje. Voor een heuse pietenbeleving kunnen de kinderen op het dak een cadeau in de schoorsteen stoppen. Voor de allerkleinsten is er een magneetwand waar Sint of Piet aangekleed kunnen worden.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.