Stadshart Amstelveen

Stadshart Amstelveen komt met 'Sinterklaas Selfiehuis'

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen presenteert vanaf zaterdag 13 november 2021, de dag dat Sinterklaas welkom wordt geheten in Amstelveen, een 'Sinterklaas Selfiehuis. Het Selfiehuis zal tot 5 december gratis te bezoeken zijn van woensdagen t/m zaterdagen van 13.00 tot 17.00 uur. De ingang is op Rembrandtweg 6 (naast entree 3 en Le Pain Quotidien).

Het Sinterklaas Selfiehuis is een interactief selfieparadijs met verschillende gethematiseerde plekken waar men naar hartenlust foto’s kan maken.

Sinterklaas in Stadshart Amstelveen

Stadshart Amstelveen staat de komende periode in het teken van Sinterklaas. Op zaterdag 13 november komt de Sint samen met zijn pieten aan in Stadshart Amstelveen, waar de burgemeester de Sint-karavaan - na een korte intocht via de Rembrandtweg - ontvangt op het Stadsplein.

Daarnaast zijn er in het winkelcentrum op woensdagen en zaterdagen regelmatig verrassingsbezoeken van pieten waarmee bezoekers op de foto kunnen. Onder de leukste ingestuurde foto via de social media-kanalen van het Stadshart - met de hashtag #stadshartamstlvn - wordt een giftcard van € 100,- verloot. De winnaar van de prijs wordt op 6 december 2021 bekendgemaakt.

Gedurende de gehele Sintperiode is ook de kindertrein omgetoverd tot Pietentrein. Deze rijdt op zaterdag en zondag door het winkelcentrum. 

Selfiehuis

In het Sinterklaas Selfiehuis kunnen kinderen zien hoe de werkkamer van Sinterklaas eruit ziet. Daarnaast kunnen ze zelf plaatsnemen achter het bureau om een brief of tekening te maken voor in het grote boek van Sinterklaas. Foto’s kunnen onder andere gemaakt worden bij de levensgrote pepernotenletters of in het pepernotenwinkeltje. Voor een heuse pietenbeleving kunnen de kinderen op het dak een cadeau in de schoorsteen stoppen. Voor de allerkleinsten is er een magneetwand waar Sint of Piet aangekleed kunnen worden.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.