AmstelveenZ

Statushouders gaan in gesprek met politici

AMSTELVEEN – In Amstelveen zijn veel statushouders gevestigd. Binnenkort gaan deze mensen op initiatief van de SP in gesprek met politici en ondernemers.

Een statushouder is een asielzoeker die een voorlopige of voorwaardelijke verblijfsvergunning heeft gekregen. Het gaat vaak om politieke vluchtelingen.

Integreren

Statushouders krijgen een uitkering en komen in aanmerking voor een sociale huurwoning. Het is de bedoeling dat de statushouders zo snel mogelijk een baan kunnen vinden zodat ze volledig kunnen integreren in de maatschappij.

Tijdens de door SP, Vrijzilligersraad Amstelveen en FNV georganiseerde bijeenkomst op 31 mei in De Meent in Amstelveen gaan statushouders uit Amstelveen en Aalsmeer in gesprek met politici en ondernemers. Volgens de SP willen de statushouders tijdens de bijeenkomst duidelijk maken wat er voor hen nodig is om een baan te vinden.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.