Stefan de Leeuw. [Myra]

Stefan de Leeuw wordt coach van Myra

AMSTELVEEN – Hockeyclub Myra heeft Stefan de Leeuw aangesteld als nieuwe trainer en hoofdcoach van het eerste herenteam. De coach stond de afgelopen vier seizoenen aan het roer bij het eerste damesteam van Fletiomare.

Bij Fletiomare is De Leeuw er in geslaagd om van de tweede klasse te promoveren naar de overgangsklasse. De nieuwe coach heeft een contract van één seizoen getekend met de intentie om in meerdere jaren te gaan bouwen aan een team dat uiteindelijk een stabiele overgangsklasser moet gaan worden.

Blij

“Wij zijn heel blij met de aanstelling van Stefan de Leeuw voor Heren 1”, vertelt David Selier van de technische commissie van Myra vandaag in een persbericht van de club. “Stefan brengt een vracht aan ervaring mee. Zowel als ex-Hoofdklassespeler van Kampong en SCHC, maar ook als succesvol trainer-coach van diverse teams. Hij werkte met topjeugd en senioren, met dames- en herenteams uit de tweede klasse tot en met de hoofdklasse. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Stefan ons eerste herenteam naar het niveau zal brengen waarvan wij denken dat het in de toekomst hoort: stabiel in de Overgangsklasse.”

De Leeuw is zelf ook enthousiast over zijn nieuwe uitdaging: “Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken die ik heb gevoerd met de technische commissie en de jongens uit het team. De plannen die er liggen spreken me aan. De aanleg van maar liefst drie nieuwe watervelden komende zomer geeft de ambitie van de vereniging goed weer. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij.” Myra kwam gedurende het afgelopen seizoen uit in de eerste klasse en eindigde op de zesde plek.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.