Stemmen gaan op voor nieuwe natuurspeeltuin in Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen mist een plek waar ouders met kinderen elkaar buiten in een groene, veilige natuurspeeltuin kunnen ontmoeten. Via een ingediend burgerinitiatief gaan nu stemmen op om zo'n natuurspeeltuin te realiseren in Amstelveen. Het idee wordt volop gesteund door de VVD.

Het idee werd eind februari gedeponeerd door Olivia Menist (moeder van 2 kleine kinderen en ondersteunend leerkracht): ze plaatste op 24 februari een initiatief voor de ontwikkeling van een nieuwe natuurspeeltuin in Amstelveen op het gemeentelijke participatieplatform denkmee.amstelveen.nl (zie hier)

Het bericht bereikte VVD-kandidaat raadslid Elisa De Marco die het initiatief direct met de VVD-fractie deelde. Elisa: ‘Als moeder van jonge kinderen ervaar ik al langer dat er in Amstelveen gewoon niet genoeg uitdagende speeltuinen zijn. Zeker voor iets oudere kinderen is er te weinig. Het wordt tijd dat we dit gaan oplossen.’

Gratis toegankelijk
Veel Amstelveense ouders missen ook volgens de VVD een plek waar ouders met kinderen elkaar buiten in een natuurspeeltuin kunnen ontmoeten: ‘Een plek voor ouders waar ze zicht hebben op de speelplek en elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van koffie en eventueel een gezonde snack. Een veilige kindvriendelijke speelplek met veel groen, gratis toegankelijk. Dat is wat initiatiefneemster Oliva Menist voor ogen heeft.

Olivia: ‘Het bericht plaatste ik donderdagochtend en binnen een paar uur meldde Elisa De Marco zich bij mij met het aanbod om te helpen. Heel leuk! Dat er veel animo is voor het plan is duidelijk. Binnen een dag had ik al meer dan 100 handtekeningen verzameld.'

Buiten spelen en bewegen is ontzettend belangrijk voor kinderen en de VVD maakt zich sterk voor voldoende speelgelegenheid en meer groen in de wijken. Jet Smit, burgerraadslid voor de VVD: 'Dit is een burgerinitiatief waarbij een creatieve speelomgeving wordt gecombineerd met het toevoegen van groen en dat ondersteunen we als VVD natuurlijk van harte.'

Elisa De Marco: 'Amstelveen beter maken en in contact zijn met Amstelveners die goede ideeën hebben, is de reden dat ik me kandidaat heb gesteld. Een van mijn speerpunten is het verbeteren van speeltuinen voor kinderen. Dit initiatief krijgt daarom mijn steun en aandacht.'

Op foto van links naar rechts Olivia Menist, Semmi, Elisa de Marco, Mila en Jet Smit 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.