Sterrenkok Van Sprang in de leer bij Fred van Ingen
AMSTELVEEN - Een niet alledaags tafereel bij keurslager Fred van Ingen aan de Van der Hooplaan vrijdagmiddag. Niemand minder dan sterrenkok Stefan van Sprang van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Aan de Poel kreeg namelijk een lesje worsten maken van één van Amstelveens beste keurslagers.
Van Ingen is een meester in worsten maken en Van Sprang was vanmiddag ter plaatse om de geheimen van Fred te ontrafelen, zeker met het oog op het nieuwe, zomerse barbecueseizoen.
Meester
Het maken van de ultieme worst voor de barbecue behoeft natuurlijk enige vaardigheid - en hoewel Van Sprang culinair Nederland continu blijft verrassen met de meest tongstrelende creaties, was hij niet te beroerd om dit specifieke aspect van een echte meester te leren en zijn techniek te verfijnen.
Verrast
Klanten keken verrast op toen zij sterrenkok Van Sprang achter de toonbank van de keurslager zagen staan. 'Nee hoor, ik heb geen nieuwe baan,' lacht Van Sprang.