Steun voor uitbreiding zwembad De Meerkamp op plek sporthal

Amstelveen - Met een uitbreiding van het zwemwater bij zwembad De Meerkamp wordt het probleem van een tekort aan zwemwater in de gemeente opgelost. Dat stelt de VVD Amstelveen, die plannen voor uitbreiding van het zwembad (op de plek van de huidige Meerkamp-sporthal) steunt.

‘Dat onze kinderen niet allemaal zwemles kunnen krijgen in ons eigen zwembad is ons al lang een doorn in het oog’, dat zegt Victor Frequin, woordvoerder sport van de VVD-fractie in de gemeenteraad.

Zwemlessen voor kinderen in Amstelveen

'Natuurlijk is het ook belangrijk dat de zwemverenigingen en de recreatie zwemmers meer ruimte krijgen, maar de prioriteit moet uitgaan naar de kinderen. Zwemlessen voor hen is een basisvoorziening,' aldsu Frequin.

Frequin Victor foto gemeente 2018.jpg
Victor Frequin (VVD)

De keuze voor uitbreidng lost volgens de VVD het tekort aan zwemwater in Amstelveen op en is betaalbaar in de huidige coronatijd. Frequin roept AmstelveenSport op om alvast voorbereidingen te treffen om deze toekomstige extra zwemcapaciteit optimaal in te zetten voor de zwemlessen voor de jeugd en zo nodig de bestaande capaciteit zoveel mogelijk daarop toe te spitsen. 'Indien het nodig is daarvoor veranderingen aan te brengen in de huidige toebedeling zal AmstelveenSport hiervoor voorbereidingen moeten treffen.'

Verplaatsing sporthal naar KKC

Voor extra zwemwater wordt de huidige sporthal in De Meerkamp verplaatst naar de beoogde nieuwbouw van het Keizer Karel College. Op de plek van De Meerkamp sporthal komt dan extra zwemwater. 'Een goede keuze. De VVD-fractie is blij dat met dit besluit extra zwemwater beschikbaar komt in Amstelveen. Dit moet primair aangewend worden voor zwemlessen voor de jeugd in onze gemeente.'

Geen totaal nieuw zwembad Amstelveen

De VVD meldt ook dat wethouder sport, Rob Ellermeijer grondig onderzoek heeft laten uitvoeren naar de beste manier om De Meerkamp te kunnen laten groeien. 'De optie van een nieuw zwembad is ook bekeken maar dat is heel duur en eigenlijk niet nodig. Er is in voorgaande jaren het nodige geïnvesteerd in het zwembad waardoor nieuwbouw nu niet noodzakelijk is. En een nieuw zwembad is ook zo duur dat dit in deze tijd financieel niet wenselijk is. Extra zwemwater op de plek van de huidige sporthal lost het capaciteitsprobleem op. Het combineren van de functie van de huidige sporthal met de toekomstige sporthal/gymnastiek faciliteit bij het KKC is slim.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.