VLN Nieuws

Storm Corrie in Amstelveen: minder wild dan verwacht, maar wel schade

Amstelveen - De storm Corrie heeft vandaag minder wild huisgehouden in Amstelveen dan diverse voorgaande grote stormen in de gemeente. Maar er werd wel degelijk schade aangericht.

Na de aankondigingen van code oranje (en code geel) door het KNMI stond de brandweer vandaag paraat en er werd gevreesd voor flinke schade. De brandweer moest vandaag inderdaad diverse keren uitrukken wegens stormschade, maar het bleef enigszins beperkt. 

Corrie zorgde in (regio) Amstelveen voor een aantal omgewaaide bomen - zoals aan de Beneluxbaan (foto boven) - en natuurlijk voor veel afbrekende en rondvliegende takken. Ook sommige tuinschuttingen bleken niet bestand tegen de windstoten. 

Ook gevelbekleding (aan de Zijdelweg) en zonnepanelen (onder andere in Uithoorn) moesten het hier en daar ontgelden. In Aalsmeer waaide een grote  boom om bij scholencomplex Yuverta Groenstrook. De boom belandde gedeeltelijk op een schuur van de school, maar niemand raakte gewond. 

yuverta_storm.jpg
Foto's: VLN Nieuws

Gemeente Amstelveen kon vandaag geen ondergrondse afvalcontainers legen door de storm. Vanwege de forse windstoten was het niet veilig om de ondergrondse containers de lucht in te takelen om ze te kunnen legen.

Volgens stormtraditie waaiden in Amstelveen ook flink wat mini-afvalcontainers (laagbouw) door de straten: de containers zijn altijd een eenvoudige prooi voor de wind.

Sinds 18.00 uur heeft het KNMI code geel ingetrokken in provincie Noord-Holland.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'

Sport gisteren 18:09

De Meerkamp kan buiten-wedstrijdbad eindelijk openstellen

Amstelveen - Het buitenwedstrijd van zwembad De Meerkamp gaat aanstaande donderdag 30 mei weer open. Vanaf 07.00 uur is men weer welkom voor banenzwemmen, nadat een hoge grondwaterstand een eerdere opening versperde.

Politiek gisteren 15:19

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündo─čan.