Subsidie voor isoleren eigen woning

Subsidie voor isoleren eigen woning Foto: Lindepark, appartementen+woningen. [Beeld: Luuk Kramer]

Amstelveen - Vanaf 2 september wordt de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld. Inwoners kunnen met de regeling subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning.


- Lees verder onder deze advertentie -

De regeling is bedoeld voor twee of meer energiebesparende isolerende maatregelen in het eigen huis zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie of het plaatsen van hoogrendementsglas. Per woning is het mogelijk om tot €10.000 subsidie te krijgen. Zo kunnen woningeigenaren ongeveer 20% van de kosten gesubsidieerd krijgen voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een deskundig bedrijf.

Aanvragen

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september 2019 worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar staat meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

De regeling loopt tot en met december 2020 met als subsidieplafond 84 miljoen euro. Daarna blijft er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen door een verbreding van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (IDSE).
Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.


Reacties