Het voormalige COOP-filiaal wordt al volop verbouwd

Supermarkt COOP Van der Hooplaan per 7 december verder als PLUS Augustinuspark

Amstelveen – Het COOP-supermarktfiliaal aan de Van der Hooplaan in Amstelveen wordt momenteel verbouwd tot een PLUS supermarkt. De winkel aan de Van der Hooplaan wordt in drie weken geheel vernieuwd en gaat op 7 december om 09.00 uur open.

Sinds begin 2022 zijn Coop en PLUS gefuseerd: alle Coop-supermarkten worden daarom in drie jaar tijd gefaseerd omgebouwd naar PLUS winkels. 

Nieuwe naam

Het filiaal aan de Van der Hooplaan is als eerste Amstelveense COOP-filiaal aan de beurt. De supermarkt krijgt opmerkelijk genoeg de nieuwe naam ‘PLUS Augustinuspark’ en niet 'PLUS Van der Hooplaan'. Augustinuspark is ook de naam van het kleinschalige winkelcentrum verderop in de wijk.  

COOP Parlevinker en Lindenlaan

Wanneer - en of - de Amstelveense COOP-filialen aan Parlevinker (Winkelcentrum Waardhuizen) en Lindenlaan aan de beurt komen is nog niet bekend. Diverse inwoners vrezen dat deze supermarktfilialen verdwijnen, maar daar kan PLUS niets over kwijt.  ‘Op dit moment kunnen we nog niets communiceren over de ander twee Coop-winkels,’ meldt een woordvoerder van PLUS desgevraagd. ‘PLUS communiceert alleen over de winkels die op korte termijn worden omgebouwd naar PLUS.’

plus_coop_hooplaan-amsteleen.jpg
De verbouwing is begonnen

De nieuwe PLUS Augustinuspark

PLUS Augustinuspark krijgt een geheel nieuwe winkelindeling, ruime openingstijden en nieuwe zelfscankassa’s. Kenmerkend voor de groengekleurde winkel, meldt PLUS.

Supermarktmanager Rob van Ruiten is enthousiast: “We zijn in totaal drie weken gesloten. Dat geeft ons de tijd om alles grondig aan te pakken; binnen de bestaande muren richten we een geheel nieuwe winkel in. Heel stoer en gaaf om dit mee te maken als team.” Een nieuwe indeling is onderdeel van de verbouwing.

Rob: “Als klanten binnenkomen, slaan ze voortaan rechtsaf in plaats van linksaf. Voor klanten zal het wel even wennen zijn dat letterlijk álles een ander plekje krijgt. Buiten een vast looprondje hoeven ze trouwens niets te missen. Ons assortiment wordt groter, met nog meer aandacht voor vers. De slijterij blijft, maar verplaatst naar de plek waar voorheen de slagerij zat. Mensen kunnen nog steeds hun pakketjes wegbrengen of ophalen bij ons PostNL-punt. En ook onze ruime openingstijden én ons team blijven intact. ”

Het nieuwe zelfscanplein maakt boodschappen doen sneller en efficiënter. Rob: “Klanten kunnen straks ook met een handscanner de winkel door en pakken direct na het scannen de boodschappen in. Of ze scannen en rekenen eenvoudig af bij de zelfscankassa’s, die kennen onze klanten al van ons.”

Feestelijke opening met één minuut gratis winkelen

Op de openingsdag – woensdag 7 december – heten supermarktmanager Rob en zijn team iedereen vanaf 9.00 uur welkom in de nieuwe winkel. De eerste 200 klanten krijgen gratis taart en maken kans op een minuut gratis winkelen. Ook is er een foodtruck waar de klanten wat lekkers kunnen halen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.