Terras op de plek van de normaal gesproken water spuitende fontein Stadsplein.

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Het mooie weer zorgde er voor dat veel mensen voor het eerst weer op de Amstelveense terrassen konden neerstrijken en de horeca-eigenaren genoten daarbij zichtbaar van. 'Als je zo lang niks kan doen en nu weer open mag, met dit weer, is dat fantastisch,' zegt Daan Kroone, regionaal voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Horecabond en eigenaar van Day Foodbar op het Stadsplein.

De horeca op het Stadsplein heeft dankzij een verruiming van het lokale terrasbeleid flink meer ruimte: zo was het fonteingedeelte ingericht als terras en waren ook de terrassen aan de zijde van BLVD verruimd (foto onder) om zo beter aan de anderhalvemeterregels te kunnen voldoen. Op sommige plekken was het flink druk, maar het bleef binnen de marge.

blvd _heropening.jpg

Wethouders Floor Gordon (Economische Zaken, D66) en Herbert Raat (Handhaving, VVD) trokken er vandaag ook op uit om te kijken hoe de heropening vorm kreeg. Ze bezochten diverse horecagelegenheden, onder andere in het Oude Dorp, de Amsterdamseweg en het Stadsplein, om her en der een praatje te maken. Beiden waren aan het eind van de middag dik tevreden over het verloop tot dan.

heropening_gordon_raat.jpg

'Het team handhavers houdt, zoals gisteren aangekondigd, de situatie in de gaten', zegt Raat. Gisteren werd met enige spanning uitgekeken naar vandaag, maar dat bleek niet nodig: 'Nagenoeg alles verliep tot aan het begin van de avond volgens de regels', zegt Raat. 

Gordon vult aan dat de gemeente vandaag zeker niet direct bonnen schrijft als er een stoel verkeerd staat: 'Er wordt gecontroleerd, maar we delen in principe geen boetes uit op zo'n eerste dag. Maar het beeld is dat de horeca-ondernemers de regels heel serieus nemen en daar zijn we blij mee.' 

Alle bekende Amstelveense terrassen waren vanmiddag goed gevuld, met de anderhalve meter in acht genomen. Zo was het teras van Silversant lekker gevuld, maar ook bij ANNA en Abina konden mensen heerlijk genieten. Ook aan  de Amstelzijde (langs de Amstel)  streken mensen neer. 'We zijn heel blij', sprak ook Laurens Janssen van Abina aan de Amsterdamseweg , die ook wethouders Raat en Gordon mocht ontvangen. 

heropening_abina_raat_gordon_oudshoorn.jpg

heropening_silversant.jpg

Ook in Bovenkerk was het verantwoord druk. Niet alleen bij Silversant, ook wisten gasten Colijn en Café De Manen weer goed te vinden. In het Oude Dorp mochten onder andere The WineKicthen At Sea en Du Monde de nodige lunchgasten-ontvangen en werden de eerste wijntjes opengetrokken. 'Dat voelt lekker', sprak Jessica Snoek van The WineKitchen.

heropening_winekitchen.jpg

Ook Café Het Wapen en Café Thijs in de Dorpsstraat ontvingen vandaag weer de eerste gasten. Na een gemoedelijk start werd het eind van de dag weer drukker: de sfeer was goed.heropening_het_wapen.jpg
Cafe Het Wapen vanmiddag om 15.00 uur.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.