Terras op de plek van de normaal gesproken water spuitende fontein Stadsplein.

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Het mooie weer zorgde er voor dat veel mensen voor het eerst weer op de Amstelveense terrassen konden neerstrijken en de horeca-eigenaren genoten daarbij zichtbaar van. 'Als je zo lang niks kan doen en nu weer open mag, met dit weer, is dat fantastisch,' zegt Daan Kroone, regionaal voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Horecabond en eigenaar van Day Foodbar op het Stadsplein.

De horeca op het Stadsplein heeft dankzij een verruiming van het lokale terrasbeleid flink meer ruimte: zo was het fonteingedeelte ingericht als terras en waren ook de terrassen aan de zijde van BLVD verruimd (foto onder) om zo beter aan de anderhalvemeterregels te kunnen voldoen. Op sommige plekken was het flink druk, maar het bleef binnen de marge.

blvd _heropening.jpg

Wethouders Floor Gordon (Economische Zaken, D66) en Herbert Raat (Handhaving, VVD) trokken er vandaag ook op uit om te kijken hoe de heropening vorm kreeg. Ze bezochten diverse horecagelegenheden, onder andere in het Oude Dorp, de Amsterdamseweg en het Stadsplein, om her en der een praatje te maken. Beiden waren aan het eind van de middag dik tevreden over het verloop tot dan.

heropening_gordon_raat.jpg

'Het team handhavers houdt, zoals gisteren aangekondigd, de situatie in de gaten', zegt Raat. Gisteren werd met enige spanning uitgekeken naar vandaag, maar dat bleek niet nodig: 'Nagenoeg alles verliep tot aan het begin van de avond volgens de regels', zegt Raat. 

Gordon vult aan dat de gemeente vandaag zeker niet direct bonnen schrijft als er een stoel verkeerd staat: 'Er wordt gecontroleerd, maar we delen in principe geen boetes uit op zo'n eerste dag. Maar het beeld is dat de horeca-ondernemers de regels heel serieus nemen en daar zijn we blij mee.' 

Alle bekende Amstelveense terrassen waren vanmiddag goed gevuld, met de anderhalve meter in acht genomen. Zo was het teras van Silversant lekker gevuld, maar ook bij ANNA en Abina konden mensen heerlijk genieten. Ook aan  de Amstelzijde (langs de Amstel)  streken mensen neer. 'We zijn heel blij', sprak ook Laurens Janssen van Abina aan de Amsterdamseweg , die ook wethouders Raat en Gordon mocht ontvangen. 

heropening_abina_raat_gordon_oudshoorn.jpg

heropening_silversant.jpg

Ook in Bovenkerk was het verantwoord druk. Niet alleen bij Silversant, ook wisten gasten Colijn en Café De Manen weer goed te vinden. In het Oude Dorp mochten onder andere The WineKicthen At Sea en Du Monde de nodige lunchgasten-ontvangen en werden de eerste wijntjes opengetrokken. 'Dat voelt lekker', sprak Jessica Snoek van The WineKitchen.

heropening_winekitchen.jpg

Ook Café Het Wapen en Café Thijs in de Dorpsstraat ontvingen vandaag weer de eerste gasten. Na een gemoedelijk start werd het eind van de dag weer drukker: de sfeer was goed.heropening_het_wapen.jpg
Cafe Het Wapen vanmiddag om 15.00 uur.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).