Jansje Klazinga (JKF)

Thuis bij André en Annemieke

Amstelveen - Waarom voelt iemand zich thuis in zijn woon- of werkomgeving? In een reeks artikelen spreken we met Amstelveners in hun eigen interieurs. In dit eerste artikel zijn we welkom in de prachtige stadsvilla van André en Annemieke.

De roots van André en Annemieke liggen in de omgeving van Amstelveen. Voor hun studie waaiden ze uit en woonden vervolgens 18 jaar in het oosten van het land. Nu zijn ze sinds 2016 terug en realiseren ze zich hoe fijn ze het hier vinden. Na enige tijd zoeken besloten ze in 2018 om een prachtige stadsvilla te kopen op de grens met Amsterdam. In de stad maar toch bijna midden in de natuur. Hier hebben ze het beste van twee werelden; wandelen met de hond in hun “achtertuin” De Middenpolder en met de fiets of tram in een paar minuten in hartje Amsterdam.

Interieur vernieuwen

Toen ze de woning betrokken was er door de vorige bewoners al ontzettend veel gedaan, in eerste instantie leek het dan ook een kwestie van de meubels erin en klaar. Maar al snel kwamen ze erachter dat de in de loop van hun leven verzamelde meubels niet meer pasten in de nieuwe en ruimere omgeving. De stijl, kleur en vooral verhouding bleek de nieuwe ruimtes geen goed te doen en vice versa.

Zoals velen hebben ze eerst een periode geprobeerd zelf tot een plan te komen. Ondanks dat ze qua stijl, sfeer en wensen goed op één lijn zaten bleek dit moeilijker dan van tevoren gedacht. De hulp van een professional was gewenst. De vraag was om met een visie te komen voor hun nieuwe interieur waarbij - zonder te veel hak- en breekwerk - de indeling en gebruiksmogelijkheden in eerste instantie belangrijker waren dan detail, materialisatie en styling.

Op hockeyclub Myra, waar André een fanatiek trimhockeyer is zag hij het reclamebord hangen van STUDIOJEROENDEJONG en een kennismaking was snel gemaakt. Op de vraag hoe deze eerste kennismaking verliep antwoord André: “Je merkte dat Jeroen vanaf binnenkomst meteen “aan stond” en de ruimte in zich opnam. Hij stelde de juiste vragen tijdens deze kennismaking en we hadden meteen het vertrouwen dat hij onze uitdaging begreep”. We besloten STUDIOJEROENDEJONG in de arm te nemen.

Het proces

Het hele proces verliep prettig, vooral de aanpak van inventarisatie, naar vlekkenplan richting voorlopig en definitief ontwerp vonden wij erg prettig. We hadden absoluut het gevoel dat het geen “black box” was terwijl we toch geïnspireerd en uitgedaagd werden om soms net iets anders te doen dan wat we anders gedaan zouden hebben. Juist die aanpak en de flexibiliteit van Jeroen werkte voor ons heel goed.

JKF_JdeJ1220_2e_HR_006.jpg
Foto: Jansje Klazinga (JKF)

“In het huis hebben we allemaal fijne plekken, we kunnen echt de hele avond aan de grote tafel in de woonkeuken genieten maar ook in de woonkamer. We zeggen wel eens dat ons huis een “verzameling van fijne plekken” is.

Uitsnede Keuken 002.jpg
Foto: Jansje Klazinga (JKF)

Met professioneel oog

We kunnen echt iedereen aanraden als de mogelijkheden dat toelaten om eens met een professioneel oog naar ruimtes, functies, materiaal en licht te kijken. Interieurarchitectuur is een vak op zich en we merkten meteen dat iemand met 30 jaar ervaring in het vak op een heel andere manier naar zaken kijkt.

André is in Amstelveen niet helemaal een onbekende. Als secretaris van de plaatselijke VVD is hij diepgeworteld in deze gemeente en op de vraag of er wel eens stiekem wordt gekeken naar een kleinere woning in een andere regio, de kinderen hebben inmiddels het ouderlijk nest verlaten, wordt volmondig gereageerd: geen sprake van. Het is hier veel te fijn!

STUDIOJEROENDEJONG – ook in gesprek met een specialist op het gebied van interieurarchitectuur?

Foto's: Jansje Klazinga (JKF)


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur 27 jan. 2023 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.