Jansje Klazinga (JKF)

Thuis bij André en Annemieke

Amstelveen - Waarom voelt iemand zich thuis in zijn woon- of werkomgeving? In een reeks artikelen spreken we met Amstelveners in hun eigen interieurs. In dit eerste artikel zijn we welkom in de prachtige stadsvilla van André en Annemieke.

De roots van André en Annemieke liggen in de omgeving van Amstelveen. Voor hun studie waaiden ze uit en woonden vervolgens 18 jaar in het oosten van het land. Nu zijn ze sinds 2016 terug en realiseren ze zich hoe fijn ze het hier vinden. Na enige tijd zoeken besloten ze in 2018 om een prachtige stadsvilla te kopen op de grens met Amsterdam. In de stad maar toch bijna midden in de natuur. Hier hebben ze het beste van twee werelden; wandelen met de hond in hun “achtertuin” De Middenpolder en met de fiets of tram in een paar minuten in hartje Amsterdam.

Interieur vernieuwen

Toen ze de woning betrokken was er door de vorige bewoners al ontzettend veel gedaan, in eerste instantie leek het dan ook een kwestie van de meubels erin en klaar. Maar al snel kwamen ze erachter dat de in de loop van hun leven verzamelde meubels niet meer pasten in de nieuwe en ruimere omgeving. De stijl, kleur en vooral verhouding bleek de nieuwe ruimtes geen goed te doen en vice versa.

Zoals velen hebben ze eerst een periode geprobeerd zelf tot een plan te komen. Ondanks dat ze qua stijl, sfeer en wensen goed op één lijn zaten bleek dit moeilijker dan van tevoren gedacht. De hulp van een professional was gewenst. De vraag was om met een visie te komen voor hun nieuwe interieur waarbij - zonder te veel hak- en breekwerk - de indeling en gebruiksmogelijkheden in eerste instantie belangrijker waren dan detail, materialisatie en styling.

Op hockeyclub Myra, waar André een fanatiek trimhockeyer is zag hij het reclamebord hangen van STUDIOJEROENDEJONG en een kennismaking was snel gemaakt. Op de vraag hoe deze eerste kennismaking verliep antwoord André: “Je merkte dat Jeroen vanaf binnenkomst meteen “aan stond” en de ruimte in zich opnam. Hij stelde de juiste vragen tijdens deze kennismaking en we hadden meteen het vertrouwen dat hij onze uitdaging begreep”. We besloten STUDIOJEROENDEJONG in de arm te nemen.

Het proces

Het hele proces verliep prettig, vooral de aanpak van inventarisatie, naar vlekkenplan richting voorlopig en definitief ontwerp vonden wij erg prettig. We hadden absoluut het gevoel dat het geen “black box” was terwijl we toch geïnspireerd en uitgedaagd werden om soms net iets anders te doen dan wat we anders gedaan zouden hebben. Juist die aanpak en de flexibiliteit van Jeroen werkte voor ons heel goed.

JKF_JdeJ1220_2e_HR_006.jpg
Foto: Jansje Klazinga (JKF)

“In het huis hebben we allemaal fijne plekken, we kunnen echt de hele avond aan de grote tafel in de woonkeuken genieten maar ook in de woonkamer. We zeggen wel eens dat ons huis een “verzameling van fijne plekken” is.

Uitsnede Keuken 002.jpg
Foto: Jansje Klazinga (JKF)

Met professioneel oog

We kunnen echt iedereen aanraden als de mogelijkheden dat toelaten om eens met een professioneel oog naar ruimtes, functies, materiaal en licht te kijken. Interieurarchitectuur is een vak op zich en we merkten meteen dat iemand met 30 jaar ervaring in het vak op een heel andere manier naar zaken kijkt.

André is in Amstelveen niet helemaal een onbekende. Als secretaris van de plaatselijke VVD is hij diepgeworteld in deze gemeente en op de vraag of er wel eens stiekem wordt gekeken naar een kleinere woning in een andere regio, de kinderen hebben inmiddels het ouderlijk nest verlaten, wordt volmondig gereageerd: geen sprake van. Het is hier veel te fijn!

STUDIOJEROENDEJONG – ook in gesprek met een specialist op het gebied van interieurarchitectuur?

Foto's: Jansje Klazinga (JKF)


Meer nieuws

Politiek 30 nov. 2023 17:17

VVD Amstelveen keert zich tegen lokaal vuurwerkverbod: 'geen draagvlak voor'

Amstelveen - De Amstelveense VVD heeft zich gisteren in de raadsvergadering nadrukkelijk uitgesproken tegen het GroenLinks-voorstel om per direct het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen te verbieden. Volgens de partij is er voor een dergelijk lokaal verbod onvoldoende draagvlak, lost het de problemen niet op en is het bovendien niet handhaafbaar.

Politiek 30 nov. 2023 13:43

Burgerbelangen Amstelveen uit zorgen over bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over de grondkwaliteit van het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksreportage van AT5, die veel stof deed opwaaien. Namens de bbA-fractie stelt raadslid Dave Offenbach nu dat (Amstelveense) burgers zich zorgen maken over de veiligheid en de gezondheidsrisico’s die men in het Bos kan lopen. 

Politiek 30 nov. 2023 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.