Pixabay

Tot dusver 154 Amstelveners positief getest op COVID-19

Amstelveen – Het aantal positief geteste Amstelveners (COVID-19) is inmiddels opgelopen naar 154. Dat heeft GGD Amsterdam-Amstelland gisterenavond gemeld.

Dat is een toename van 7 positief geteste personen in Amstelveen ten opzichte van de dag ervoor. Eerder gisteren bleek al uit gegevens van het RIVM dat dusver 38 Amstelveners zijn opgenomen in een ziekenhuis, een toename van 1.

Regio Amsterdam-Amstelland
In de hele regio Amsterdam-Amstelland werden gisteren 44 mensen positief getest op het coronavirus, van wie 13 in het ziekenhuis werden opgenomen, meldde de GGD gisterenavond. Het totaal aantal positief geteste personen inde regio komt daarmee op 1186, van wie 403 personen opgenomen zijn (geweest) in een ziekenhuis.

Positieve testen regio AA 6 april (bron: GGD Amsterdam-Amstelland)
(tussen haakjes de toename)

  • Amsterdam 933 (+30)
  • Amstelveen 154 (+7)
  • Aalsmeer 23 (+1)
  • Diemen 29 (+3)
  • Ouder-Amstel 14 (+1)
  • Uithoorn 24 (+1)
  • Nog uit te zoeken 5 (-1)
  • Passanten 4 (+1)

Totaal positieve testen: 1186

Landelijke cijfers
In heel Nederland zijn tot dusver 7.135 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, op 6 april werd door het RIVM landelijk een toename van 260 ziekenhuisopnames gemeld. Inmiddels zijn 18.803 Nederlanders positief getest, een toename van 952 in vergelijking tot de dag ervoor. Voor zover bij het RIVM bekend en gemeld zijn inmiddels 1.867 mensen in Nederland overleden aan het coronavirus, een toename van 101.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.