Sportbedrijf Amstelveen

Turnverenigingen kunnen terecht in nieuwe sporthal

AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen zorgt er door middel van een zogenoemd ingroeimodel voor dat Amstelveense turnverenigingen gebruik kunnen maken van de nieuwe turnhal aan de Sportlaan. In de nieuwe hal kunnen zij beschikken over vast opgestelde wedstrijdfaciliteiten.

De verenigingen hadden dringend behoefte aan een nieuwe accommodatie. Dit vraagt daarentegen wel een veel hogere huur waarvoor de contributies moeten worden verhoogd. Door de huurtarieven in stappen te verhogen maakt de gemeente de overstap voor de verenigingen mogelijk. 

Impasse

De beoogde fusievereniging United Amstelveen, die moet gaan bestaan door een samenvoeging van de verenigingen Fit/Fit 84 en Odin, kan de overstap naar de nieuwe hal nu nog niet opbrengen. Dit leidde dit voorjaar tot een impasse.

Om tot een oplossing te komen is de Hospitality Group gevraagd een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de haalbaarheid. De conclusie is dat United Amstelveen op termijn  in staat moet zijn om de gevraagde tarieven, die onder het landelijke gemiddelde liggen, te betalen. Daartoe moet zij de komende jaren wel een forse contributieverhoging doorvoeren. Maar volgens Hospitality Group hoeft de club zich daardoor niet uit de markt te rpijzen.

Ingroeimodel

De uitkomst van het onderzoek is voor het college aanleiding om te kiezen voor een ingroeimodel. Het huurtarief wordt verlaagd en fasegewijs omhoog gebracht. Aangezien de nieuwe turnaccommodatie door het Sportbedrijf wordt verhuurd worden zij door de gemeente financieel gecompenseerd voor de tijdelijk lagere huurinkomsten. Deze compensatie is becijferd op totaal € 83.700 voor de komende drie seizoenen. Het college wil hiervoor jaarlijkse financiële terugkoppeling van het Sportbedrijf. Na twee jaar evalueert het Sportbedrijf Amstelveen met de vereniging of een kortere ingroeiperiode mogelijk is.

“De verenigingen maakten tot voor kort gebruik van de locatie Appellaan”,  zegt wethouder Rob Ellermeijer in een persbericht van de gemeente. “Deze accommodatie was zeer verouderd. Ik ben verheugd dat wij samen met het Sportbedrijf en de verenigingen de impasse hebben kunnen doorbreken. Met een groeimodel maken we het gebruik van de nieuwe turnhal voor de Amstelveense turnverenigingen mogelijk. Het is goed dat FIT en Odin als fusievereniging United nu in de nieuwe accommodatie bij de Goudsmithal kunnen turnen. Een accommodatie die aan alle hedendaagse eisen voldoet. Amstelveen mag trots zijn op deze mooie sportaccommodatie die tijdens de jaarlijkse Sportmarkt komend weekend geopend wordt.”


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.