Vaccineren ook in Amstelveen van start

Amstelveen - Met de inenting van een IC-medewerker van Ziekenhuis Amstelland is vandaag (donderdag 7 januari 2021) ook in Amstelveen het vaccineren begonnen. De komende dagen worden alle medewerkers in de acute zorg in regio Amstelveen (Amsterdam-Amstelland) gevaccineerd met het vaccin van BioNTech/Pfizer, zo meldt de gemeente.

Nadat gisteren Amsterdam UMC al was begonnen met het vaccineren van medewerkers die werkzaam zijn in de acute zorg, volgde vandaag medewerkers van Ziekenhuis Amstelland.  

BioNTech/Pfizer

Medewerkers in de acute zorg krijgen als eerste het vaccin tegen het coronavirus. Het kabinet heeft ervoor gekozen om zorgmedewerkers eerst te vaccineren, omdat het coronavaccin van BioNTech/Pfizer het eerst beschikbaar is. Dat vaccin zit in grote verpakkingen en moet heel koud bewaard worden. Het is daarom beter om grote groepen tegelijk te vaccineren.

Vaccinatielocatie RAI 11 januari van start

Een nieuwe vaccinatielocatie bij de RAI wordt maandag 11 januari 2021 in gebruik genomen. GGD Amsterdam begint dan met het vaccineren van medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-huishoudelijke ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de regio Amsterdam-Amstelland.

Volgorde vaccinatie

Zorgmedewerkers krijgen via hun werkgever een uitnodiging om zich te laten vaccineren bij de GGD. De Rijksoverheid heeft de volgorde van vaccinatie bepaald. De verwachting is dat thuiswonende 60-plussers vanaf maart kunnen worden gevaccineerd. Voor mensen jonger dan 60 (zonder medische indicatie) begint het vaccineren waarschijnlijk in april of mei.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.