Van Nieuwkerk stopt als fietsdealer; door met scooters & vuurwerk

Van Nieuwkerk stopt als fietsdealer; door met scooters & vuurwerk Foto: Het filiaal aan de Joh. Calvijnlaan

AMSTELVEEN – Van Nieuwkerk stopt eind deze maand na 51 jaar als fietsdealer. Het Amstelveense familiebedrijf gaat zich volledig richten op scooters (Scooter XL) en vuurwerk. Het filiaal aan de Johannes Calvijnlaan wordt eind januari overgenomen door fietsvoordeelshop.nl.

Het huidige personeel blijft werkzaam op de locatie, dat dus onder een nieuwe vlag verder gaat.

Vuurwerkverkoop blijft aan Calvijnlaan
Van Nieuwkerk zal nog wel jaarlijks in december actief blijven voor de verkoop van vuurwerk vanuit het pand aan de Calvijnlaan, maar gaat zich voortaan volledig richten op de verkoop en het onderhoud van van scooters vanuit het Van Nieuwkerk-filiaal Scooter XL aan de Bouwerij in Amstelveen Zuid.

Grootste
Van Nieuwkerk startte ruim een halve eeuw geleden (1966) in een klein filiaal aan de Lindenlaan. Onder aanvoering van wijlen Harry van Nieuwkerk (hij overleed in de zomer van 2015) groeide het bedrijf uit tot de grootste fiets- en scooterwinkel van Amstelveen. Het bedrijf verhuisde van de Lindenlaan naar de Calvijnlaan, dat meerdere keren werd uitgebreid tot uiteindelijk 650 m2.

Bouwerij
Ook kwam er een enorm filiaal bij aan de Bouwerij in Amstelveen Zuid. De scooterverkoop (& en het scooteronderhoud) werd volledig overgeheveld naar dat filiaal. Ook had Van Nieuwkerk bijna 30 jaar een fietsfiliaal op Winkelcentrum Middenhoven, waar zij vorig jaar noodgedwongen moesten stoppen vanwege de komst van winkelketen Action.

Moeilijk, maar logisch
Voor Karin van Nieuwkerk was het een moeilijke, maar ook logische stap. ‘Mijn zoons willen verder in de scooters. We kregen nu deze kans en die hebben we aangegrepen. We zijn blij dat al het personeel kan blijven én dat we de komende jaren onze vuurwerkverkoop kunnen blijven doen vanuit het filiaal aan de Calvijnlaan eind december’.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties