Veel belangstelling voor snel internet in Amstelveen

Veel belangstelling voor snel internet in Amstelveen Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - Ruim honderd Amstelveners waren afgelopen dinsdag aanwezig in Brasserie Paardenburg om te praten over sneller internet in de buitengebieden. Ze waren uitgenodigd door de gemeente Amstelveen en een bewonersgroep, die samen optrekken om sneller internet in deze gebieden te realiseren.


- Lees verder onder deze advertentie -

Uit onderzoek blijkt dat snel internet niet overal voorhanden is in Amstelveen. Het gaat dan vooral om gebieden aan de Amstel.

Levensbehoefte

“De gemeente vindt het belangrijk dat álle inwoners van Amstelveen over een goede internetverbinding beschikken”, zegt wethouder Rob Ellermeijer in een persbericht van de gemeente. “Het is een eerste levensbehoefte geworden die in de toekomst alleen maar groter wordt. Denk bijvoorbeeld aan wat we nu allemaal online doen ten opzichte van tien jaar geleden.”

De aanwezigen kregen presentaties van adviseurs en de bewonersgroep zelf. Aan de hand van verschillende sheets werd het belang van een goede internetverbinding benadrukt. Of het nu gaat om communiceren met familie, scholen van de kinderen, overheden en andere instanties, maar ook nieuwe toepassingen in de zorg en apparaten in huis; steeds meer gebeurt online.

Collectief

“Maar om snel internet te krijgen moeten de bewoners samen optrekken”, sprak adviseur Rick Haverkort de aanwezigen toe . “Simpel gezegd hebben we massa nodig. Een zo groot mogelijk collectief om een marktpartij zover te krijgen om een glasvezelkabel aan te leggen. We hebben jullie nodig.“

“We zijn een onderdeel van de digitale maatschappij”, zegt Hank Jurriën van de bewonersgroep. “Om bij te blijven is het noodzakelijk om van karrenspoor naar snelweg te gaan. Wij hebben nu verschillende abonnementen om genoeg bandbreedte te krijgen. Met één glasvezel abonnement zijn wij zeker goedkoper uit. Dat moeten we samen gaan regelen.”

Interesse

Die boodschap bleek aangekomen. De aanwezigen toonden aan het eind van de avond zeer veel interesse om samen met de bewonersgroep op te trekken en een collectief te vormen. Desgevraagd stak het overgrote deel van de zaal de hand op.


Reacties