AmstelveenZ

Verdachte Amstelvener (28) klemgereden en opgepakt

AMSTELVEEN – Een 28-jarige Amstelvener die zich vannacht verdacht gedroeg op een scooter in het Zuid-Hollandse Ter Aar is na een achtervolging in Bilderdam klemgereden en opgepakt door de politie.

De Amstelvener reed rond drie uur op een scooter over de Westkanaalweg in Ter Aar toen de politie hem spotte. ‘Bij het zien van de politieauto draaide de scooterrijder snel om en reed hard weg,’ meldt de politie op Facebook.  

Ervandoor
Het verdachte gedrag leidde tot een stopteken van de politie, maar dat mocht niet baten. De Amstelvener ging ervandoor richting Bilderdam, gevolgd door de politie met blauwe zwaailichten.

Goederen weggegooid
Pogingen om de scooter in te halen werden aanvankelijk door de bestuurder gepareerd door telkens voor de politieauto te rijden. Tijdens zijn vluchtpoging zagen agenten dat de bestuurder diverse goederen de Drecht ingooide.

Slim stuurwerk
Uiteindelijk wisten de agenten de scooterrijder door slim stuurwerk tot stoppen te dwingen. De Amstelvener werd direct aangehouden voor het negeren van het stopteken. Na controle van de gegevens van de bestuurder bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

Inbrekerswerkstuig
Enkele goederen die de bestuurder in een tas had weggegooid konden de agenten nog achterhalen. Hierin bleken diverse inbrekerswerktuigen te zitten waaronder diverse schroevendraaiers, een zaklamp en een slotentrekker.

Ingesloten
De 28-jarige man is ingesloten in het arrestantencomplex in Gouda. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.