Verkoop per inschrijving

Verkoop per inschrijving Foto: Bernard Geijsel (links)

Bernard Geijsel is Register Makelaar Taxateur o.g. bij Geijsel Kroon gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Bernard geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van wonen, in de breedste zin van het woord. Deze keer over de alsmaar opdrijvende woningprijzen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Als u een Amstelveense woning wilt kopen in de huidige tijd dient u van ‘goeden huize’ te komen. Thans staan er 230 woningen te koop in Amstelveen wat in de makelaardij nagenoeg nihil betekent. In de meeste segmenten is er geen keuze en dus een oneerlijke concurrentiepositie in het voordeel van de verkoper.

Het resultaat is alsmaar opdrijvende prijzen; zie hier een voorbeeld van een gemiddelde eengezinswoning in de wijk Keizer Karelpark:

                                           (tekst gaat verder onder foto)

Biedingsgeweld met gesloten enveloppe

De meerderheid van de Amstelveense woningen worden verkocht middels de zogenaamde ‘inschrijving’. Dit is een systeem waarin tot een bepaald tijdstip alle kopers de mogelijkheid hebben tot het doen van een bieding met bijbehorende voorwaarden. Transparant? Nee!

Gek maken

Laat u zich niet gek maken, want dan doen anderen wel voor u. Die ‘anderen’ kiezen ervoor, zonder enige ervaring, een gesloten enveloppe (lees: e-mail) neer te leggen bij een verkoopmakelaar en betalen een ‘hoofdprijs’ zonder te weten wat zich heeft afgespeeld binnen de grenzen van de marktwerking.

Ervaringen in het nu

Wij adviseren kopers waar de woningmarkt zich op de conjunctuurgolf bevindt - rekening houdende met rentestanden, consumentenvertrouwen, krapte indicatoren - en wij weten wat er speelt per woning en haar doelgroep zodat wij u kunnen behoeden voor de verkeerde (risicovolle) beslissingen.

Aankoopmakelaar

Uit recent onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijkt dat andere voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar zijn: kennis en ervaring in de lokale woningmarkt, zicht op wat een goed bod en onderhandelingsstrategie is, geeft vertrouwen aan verkopende partij (kopers met aankoopmakelaar worden serieuzer genomen), professioneler en daardoor slagvaardiger, eerder op de hoogte van nieuw aanbod.

Bernard Geijsel, Register Makelaar Taxateur o.g. Geijsel Kroon

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties