Bernard Geijsel (links)

Verkoop per inschrijving

Bernard Geijsel is Register Makelaar Taxateur o.g. bij Geijsel Kroon gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Bernard geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van wonen, in de breedste zin van het woord. Deze keer over de alsmaar opdrijvende woningprijzen.

Als u een Amstelveense woning wilt kopen in de huidige tijd dient u van ‘goeden huize’ te komen. Thans staan er 230 woningen te koop in Amstelveen wat in de makelaardij nagenoeg nihil betekent. In de meeste segmenten is er geen keuze en dus een oneerlijke concurrentiepositie in het voordeel van de verkoper.

Het resultaat is alsmaar opdrijvende prijzen; zie hier een voorbeeld van een gemiddelde eengezinswoning in de wijk Keizer Karelpark:

                                           (tekst gaat verder onder foto)

Biedingsgeweld met gesloten enveloppe

De meerderheid van de Amstelveense woningen worden verkocht middels de zogenaamde ‘inschrijving’. Dit is een systeem waarin tot een bepaald tijdstip alle kopers de mogelijkheid hebben tot het doen van een bieding met bijbehorende voorwaarden. Transparant? Nee!

Gek maken

Laat u zich niet gek maken, want dan doen anderen wel voor u. Die ‘anderen’ kiezen ervoor, zonder enige ervaring, een gesloten enveloppe (lees: e-mail) neer te leggen bij een verkoopmakelaar en betalen een ‘hoofdprijs’ zonder te weten wat zich heeft afgespeeld binnen de grenzen van de marktwerking.

Ervaringen in het nu

Wij adviseren kopers waar de woningmarkt zich op de conjunctuurgolf bevindt - rekening houdende met rentestanden, consumentenvertrouwen, krapte indicatoren - en wij weten wat er speelt per woning en haar doelgroep zodat wij u kunnen behoeden voor de verkeerde (risicovolle) beslissingen.

Aankoopmakelaar

Uit recent onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijkt dat andere voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar zijn: kennis en ervaring in de lokale woningmarkt, zicht op wat een goed bod en onderhandelingsstrategie is, geeft vertrouwen aan verkopende partij (kopers met aankoopmakelaar worden serieuzer genomen), professioneler en daardoor slagvaardiger, eerder op de hoogte van nieuw aanbod.

Bernard Geijsel, Register Makelaar Taxateur o.g. Geijsel Kroon


Meer nieuws

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.