Wethouder Gordon (r) opende de speelplaats vanmiddag samen met kinderen uit de buurt.[Beeld; Gemeente Amstelveen]

Vernieuwde speelplaats voor Westwijk

Amstelveen - Aan de Malandolaan in Westwijk heeft wethouder Floor Gordon (Openbare Ruimte, D66) vrijdagmiddag samen met kinderen uit de buurt de compleet gerenoveerde speelplaats aldaar officieel geopend.

De tegels en speeltoestellen op de speelplek waren nodig aan vervanging toe. Op initiatief van omwonenden heeft de gemeente een nieuw multifunctioneel speeltoestel en een duikelrek geplaatst. De nieuwe speelplek valt in de smaak bij de kinderen.

Karel Doormanweg

Ook een speelplek aan de Karel Doormanweg in de wijk Elsrijk wordt vooledig gerenoveerd. In overleg met de bewoners en het kinderdagverblijf aldaar is besloten om een natuurlijke speelplaats te bouwen met een groene uitstraling. De speelplaats aan de Karel Doormanweg heeft inmiddels onder andere een groot houten parcours, een vogelnestschommel en een kruipbuis gekregen. De speelplaats is ook groener geworden door een bamboebos en de aanplant van zes forse bomen.

De kinderen moeten helaas nog even wachten, want de nieuwe tegels worden naar verwachting pas na de bouwvak in augustus vervangen. Er wordt hard gewerkt om het ‘pannaveld’ wel al in de zomervakantie gereed te hebben. Met de bewoners is afgesproken dat er tijdens de uitvoering hekken blijven staan voor de veiligheid van de kinderen.

Betrokken bewoners

Wethouder Gordon vindt het mooi dat de speelplaatsen weer opgeknapt zijn en dat de ontwerpen van de speelplekken en toestellen samen met omwonenden tot stand zijn gekomen: 'Ik ben blij met het prachtige resultaat en bedank de betrokken bewoners en het kinderdagverblijf voor hun inzet', aldus Gordon.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.