Vertraging bij herontwikkeling oud-KPMG-gebouw tot wooncomplex

Vertraging bij herontwikkeling oud-KPMG-gebouw tot wooncomplex

Amstelveen – De herontwikkeling van kantorencomplex De Bovenlanden in Amstelveen (het kantoorgebouw waar voorheen KPMG was gevestigd) tot wooncomplex is vertraagd. 

Aanvankelijk zou in het tweede/derde kwartaal van 2018 worden begonnen met de ombouw van de kantoorkolos tot wooncomplex met circa 300 appartementen. De verwachting is nu dat rond de zomer van 2019 wordt begonnen met de werkzaamheden. 

Commerciële ruimtes

Gemeente Amstelveen laat desgevraagd weten dat de reden van de vertraging bij de opdrachtgever en de aannemer ligt. Deze week werd een vergunningaanvraag, om op de begane grond van het complex commerciële ruimtes in te vullen, ingetrokken. ‘Die ruimtes waren in de oorspronkelijke aanvraag nog niet meegenomen en daar is dus tot op heden geen vergunning voor verleend,’ meldt de gemeente.

De vergunningaanvraag voor de commerciële ruimtes werd ingetrokken, omdat de aanvraag niet bleek te voldoen aan de gemeentelijke kaders. 'De eigenaar/ontwikkelaar gaat nu het plan aanpassen en een nieuwe aanvraag indienen’, aldus de gemeente.

Onherroepelijk

De eigenlijke vergunning voor het transformeren van het kantoorgebouw naar woningen werd anderhalf jaar geleden al verleend en is onherroepelijk. De verwachting was destijds dat de bouw circa drie jaar in beslag zou nemen. De gemeente heeft eind vorig jaar een informatieavond georganiseerd voor bewoners van de achter het gebouw gelegen Ouderkerkerlaan, om hen te informeren over de stand van zaken.


Reacties