Vertraging bij herontwikkeling oud-KPMG-gebouw tot wooncomplex

Amstelveen – De herontwikkeling van kantorencomplex De Bovenlanden in Amstelveen (het kantoorgebouw waar voorheen KPMG was gevestigd) tot wooncomplex is vertraagd. 

Aanvankelijk zou in het tweede/derde kwartaal van 2018 worden begonnen met de ombouw van de kantoorkolos tot wooncomplex met circa 300 appartementen. De verwachting is nu dat rond de zomer van 2019 wordt begonnen met de werkzaamheden. 

Commerciële ruimtes

Gemeente Amstelveen laat desgevraagd weten dat de reden van de vertraging bij de opdrachtgever en de aannemer ligt. Deze week werd een vergunningaanvraag, om op de begane grond van het complex commerciële ruimtes in te vullen, ingetrokken. ‘Die ruimtes waren in de oorspronkelijke aanvraag nog niet meegenomen en daar is dus tot op heden geen vergunning voor verleend,’ meldt de gemeente.

De vergunningaanvraag voor de commerciële ruimtes werd ingetrokken, omdat de aanvraag niet bleek te voldoen aan de gemeentelijke kaders. 'De eigenaar/ontwikkelaar gaat nu het plan aanpassen en een nieuwe aanvraag indienen’, aldus de gemeente.

Onherroepelijk

De eigenlijke vergunning voor het transformeren van het kantoorgebouw naar woningen werd anderhalf jaar geleden al verleend en is onherroepelijk. De verwachting was destijds dat de bouw circa drie jaar in beslag zou nemen. De gemeente heeft eind vorig jaar een informatieavond georganiseerd voor bewoners van de achter het gebouw gelegen Ouderkerkerlaan, om hen te informeren over de stand van zaken.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.