Vertraging bij herontwikkeling oud-KPMG-gebouw tot wooncomplex

Amstelveen – De herontwikkeling van kantorencomplex De Bovenlanden in Amstelveen (het kantoorgebouw waar voorheen KPMG was gevestigd) tot wooncomplex is vertraagd. 

Aanvankelijk zou in het tweede/derde kwartaal van 2018 worden begonnen met de ombouw van de kantoorkolos tot wooncomplex met circa 300 appartementen. De verwachting is nu dat rond de zomer van 2019 wordt begonnen met de werkzaamheden. 

Commerciële ruimtes

Gemeente Amstelveen laat desgevraagd weten dat de reden van de vertraging bij de opdrachtgever en de aannemer ligt. Deze week werd een vergunningaanvraag, om op de begane grond van het complex commerciële ruimtes in te vullen, ingetrokken. ‘Die ruimtes waren in de oorspronkelijke aanvraag nog niet meegenomen en daar is dus tot op heden geen vergunning voor verleend,’ meldt de gemeente.

De vergunningaanvraag voor de commerciële ruimtes werd ingetrokken, omdat de aanvraag niet bleek te voldoen aan de gemeentelijke kaders. 'De eigenaar/ontwikkelaar gaat nu het plan aanpassen en een nieuwe aanvraag indienen’, aldus de gemeente.

Onherroepelijk

De eigenlijke vergunning voor het transformeren van het kantoorgebouw naar woningen werd anderhalf jaar geleden al verleend en is onherroepelijk. De verwachting was destijds dat de bouw circa drie jaar in beslag zou nemen. De gemeente heeft eind vorig jaar een informatieavond georganiseerd voor bewoners van de achter het gebouw gelegen Ouderkerkerlaan, om hen te informeren over de stand van zaken.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.