Pixabay.com

Vervoersverbod pluimvee, eieren en pluimveemest in Amstelveen

Amstelveen - Omdat bij een hobbylocatie in Mijdrecht vogelgriep (H5) is vastgesteld geldt onder andere in Amstelveen momenteel een vervoersverbod van pluimvee, eieren en pluimveemest. 

Daartoe heeft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gisteren besloten: het vervoersverbod geldt voor een zone van 10 kilometer rondom de besmette locatie in Mijdrecht. Ook geldt een vervoersverbod voor gebruikt strooisel en andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte.

Het vervoersverbod is ook van kracht in onder andere Aalsmeer/Rijssenhout, Uithoorn/De Kwakel, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, Wilnis, Nieuwveen en Nieuwkoop (klik hier voor de overzichtskaart).Schiphol valt wel buiten het gebied met vervoersverboden. Ook de snelwegen naar Schiphol zijn uitgezonderd. 

Vogelgriep Mijdrecht

Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep die in Mijdrecht is vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de circa 300 vogels op de locatie geruimd.

Alle huidige landelijke maatregelen, zoals de ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee, blijven onverkort van kracht. Daarnaast zijn dierentuinen, kinderboerderijen en eigenaren van hobbyvogels verplicht hun pluimvee en watervogels af te schermen zodat deze dieren niet in contact komen met wilde watervogels en hun uitwerpselen. Dit kan bijvoorbeeld door de dieren in een volière te houden of in een ren onder te brengen. De dierentuinen en kinderboerderijen kunnen wel bezocht worden, meldt de Rijksoverheid.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Avondklok: Amstelveen by night (1)

Amstelveen - Nu de avondklokperiode is ingegaan deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. In deze eerste aflevering: het kunstwerk dat niet meer zo prominent aanwezig is in het centrum van Amstelveen, maar dat natuurlijk nog steeds in Amstelveen staat: dat we het niet vergeten :-) Der Bogen in de Stadstuinen.

112 gisteren 13:50

Gewonde bij botsing op Handweg

Amstelveen - Bij een botsing tussen twee personenwagens op de Handweg in Amstelveen is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt.

112 gisteren 10:31

Nachtelijke slooptocht groep jongeren komt hard aan in Oude Dorp

Amstelveen - Ondernemers en bewoners in het Oude Dorp van Amstelveen zijn verbolgen over de slooptocht die afgelopen nacht in de Stationsstraat en Dorpsstraat werd gehouden. Een groep van circa 6 tot 8 jongeren zou volgens diverse getuigen verantwoordelijk zijn voor het ingooien van meerdere ramen van winkels en voertuigen en het plegen van vernielingen.

Algemeen gisteren 09:19

Bizarre slooptocht door Oude Dorp Amstelveen

Amstelveen - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn talloze ramen ingegooid en vernielingen gepleegd in het Oude Dorp van Amstelveen. Veel winkeliers zijn de dupe.