Gemeente Amstelveen

Vivian Tusveld onderscheiden voor redden drenkeling

AMSTELVEEN - De Amstelveense Vivian Tusveld ontving uit handen van Burgemeester Eenhoorn een onderscheiding voor het redden van een vrouw die afgelopen zomer in het water terecht was gekomen. De onderscheiding werd uitgereikt door de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Op 24 april 2017 raakte een oudere vrouw rond de straat Turfschip in de wijk Waardhuizen in de problemen toen de stoel van haar scootmobiel losschoot. Ze verloor de controle over het voertuig en belandde in de sloot. Gelukkig voor de dame was Vivian Tusveld in de buurt die haar vanaf de kant uit het water wist te tillen. Tusveld bleef bij het slachtoffer totdat de ambulance was gearriveerd. De vrouw was onderkoeld en had klachten en werd daarom meegenomen naar het ziekenhuis. Het slachtoffer was niet bij de uitreiking, maar maakt het inmiddels goed.

Stichting
De Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen eert personen die anderen van verdrinking redden. Ze kennen onderscheidingen toe. Aan mevrouw Tusveld is de bronzen legpenning uitgereikt.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.