De haring van Henry Schilder (midden) scoorde een 9,3 tijdens de finale van de Nationale Haringtest 2018. [Fotocredit: Anko Stoffels]

Volendammer Visspecialist Henry Schilder Noord-Hollandse finalist van Nationale Haringtest

AMSTELVEEN –Tijdens de eerste editie van de Nationale Haringtest heeft Volendammer Visspecialist Henry Schilder (Van der Hooplaan) in Noord-Holland een finaleplaats weten te behalen. In de Nationale Haringtest wordt gezocht naar de ‘Lekkerste haring van Nederland’.

Stemmen en cijfer
De finaleplaats heeft Henry Schilder weten te bemachtigen op basis van het aantal behaalde stemmen en/of de hoogte van gemiddelde eindcijfer.
“Super trots zijn wij op onze prestatie. Met 868 online stemmen door onze klanten en het gegeven cijfer 9,45 gemiddeld hebben wij de volgende ronde behaald. Wij vinden het geweldig dat er zo veel klanten op ons gestemd hebben en onze haring zo goed waarderen”, aldus Schilder.

Vervolg Nationale Haringtest

De tweede ronde start medio juli. Een gecertificeerd onderzoeksbureau zal bij Schilder op locatie een uitgebreid smaakonderzoek afnemen onder consumenten. De provinciewinnaars worden in september bekend gemaakt. Via de website en op Facebook kun je op de hoogte blijven van de Nationale Haringtest.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis.