Gemeente Amstelveen

Volgende fase woningbouwplan De Scheg West Amstelveen (797 woningen) breekt aan

Amstelveen - Het college van B en W verwacht op korte termijn het voorontwerpbestemmingsplan in procedure te kunnen brengen voor de nieuwbouwwijk De Scheg West, waar bijna 800 woningen moeten verrijzen.

De stedenbouwkundige verkaveling van Deelgebied De Scheg West in Amstelveen, die voorziet in een ontwikkeling van 797 woningen en een school, is in mei van dit jaar al met de omgeving gedeeld via een goed bezochte digitale informatieavond.

Dat was ter voorbereiding op het begin 2022 in procedure kunnen brengen van het ontwerpbestemmingsplan. Het voorontwerpbestemmingsplan is de volgende stap in het proces.

De procedure van het ontwerpbestemmingsplan start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022. Door het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen voor de per 1 juli 2022 voorziene invoering van de nieuwe Omgevingswet, loopt de woningbouwontwikkeling geen risico op mogelijke uitdagingen die de nieuwe Omgevingswet met zich mee zou kunnen brengen voor het realiseren van woningbouw in De Scheg.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.