pixabay.com

Voorrang op sociale huurwoning voor onderwijzers en zorgpersoneel Amstelveen

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft met woningcorporatie Eigen Haard afgesproken dat volgend jaar twintig sociale woningen direct worden toegewezen aan medewerkers in de zorg en het primair onderwijs.

Zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs krijgen daarmee voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning in Amstelveen. Dat heeft het college van B en W dinsdag besloten.

Voorrang 

Wethouder Rob Ellermeijer stelt dat de druk op de Amstelveense woningmarkt  in alle segmenten hoog is. ‘Hierdoor is het moeilijk aan een sociale huurwoning te komen. Dit geldt ook voor degenen die graag in Amstelveen willen blijven of komen werken in de zorg of het primair onderwijs.  Voor Amstelveen is het belangrijk dat er voldoende medewerkers zijn in de zorg en het primair onderwijs', zegt Ellermeijer. 'Om te voorkomen dat er grotere tekorten ontstaan willen we deze medewerkers met een huisvestigingsprobleem voorrang geven op een sociale huurwoning.'

Twintig woningen en meer

Hoewel ingezetenen van Amstelveen  voorrang krijgen, kunnen ook kandidaten van buiten de gemeente in aanmerking komen. De regeling geldt niet voor medewerkers uit het voorgezet onderwijs omdat deze groep zich kenmerkt door een andere vraag op de woningmarkt.

Ook in 2022 wordt een nog nader te bepalen aantal woningen  gereserveerd voor zorpersonel en onderwijzend personeel. Na twee jaar wordt de regeling geëvalueerd. 

Andere vitale beroepen

Omdat er jaarlijks twintig woningen beschikbaar zijn wordt nu gekozen voor zorg- en primair onderwijs. Als het een succes is kan de regeling worden uitgebreid naar andere vitale beroepen zoals politie en brandweer.

Criteria

Om in aanmerking te komen geldt een aantal criteria. Kandidaten werken bijvoorbeeld minimaal 24 uur per week en hebben een aanstelling van tenminste een jaar. Daarnaast staan ze ingeschreven bij Woningnet. Een overzicht van alle criteria en informatie over aanmelding is te vinden op www.amstelveen.nl/voorrangvoorzorgenonderwijs Geïnteresseerden die aan de criteria voldoen kunnen zich aanmelden via maatwerkwonen@amstelveen.nl 

Woonagenda

Deze zogeheten Voorrangsregeling Beroepsgroepen 2021 vloeit voort uit de Woonagenda 2020-2023 waarin het woonbeleid van de gemeente is uitgestippeld. Onlangs verruimde de gemeente al de startersregeling zodat zorg- en onderwijsmedewerkers ook meer mogelijkheden hebben om een huis kunnen kopen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek vandaag 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

112 gisteren 22:17

Zware aanrijding aan Oranjebaan

Amstelveen - Aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft donderdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.