Michel de Nijs (bouwcombinatie De Nijs - HuybregtsRelou KZS), Rob Ellermeijer (wethouder Wonen, VVD), Annemarie Maarse en Douwe van der Wetering(Syntrus Achmea Real Estate & Finance)

Voorrang voor 'specifieke groep Amstelveners' bij nieuwbouwproject Klaasje Zevenster

Amstelveen - Gemeente Amstelveen meldt dat 'een specifieke groep Amstelveners' voorrang krijgt op woningen in een nieuwbouwproject aan de Klaasje Zevensterstraat, waar 89 (luxe) huurwoningen worden gerealiseerd.

De gemeente meldt in een persbericht dat daarover afspraken zijn gemaakt met Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

'Amstelveners krijgen voorrang bij de toewijzing’, zegt wethouder Rob Ellermeijer Wonen, VVD). De woningen in het nieuwbouwproject worden met voorrang toegewezen aan:

- kandidaten die inwoner zijn van de gemeente Amstelveen;
- kandidaten die 55 jaar of ouder zijn;
- kandidaten die een eengezinswoning in Amstelveen achterlaten.

Woonagenda

Met de afspraak zorgt de gemeente volgens Ellermeijer dus voor passende woningen voor een specifieke groep Amstelveners. Daarmee komen volgens de wethouder meer woningen beschikbaar voor Amstelveense woningzoekenden, conform het beleid van de Amstelveense Woonagenda. 'Met deze woningen wordt de doorstroming bevorderd en helpen wij ook ouderen aan een passende woning,' aldus Ellermeijer. 

De doelgroep voor deze woningen is volgens alle betrokken partijen een logische keuze. De woningen liggen naast een locatie van zorgorganisatie Brentano. 'Het is dichtbij de voorzieningen en dus uitermate geschikt voor senioren', zegt Ellermeijer.

Stadspartner

Annemarie Maarse, director Asset Management Residential & Health Care bij Syntrus Achmea. 'Vanuit onze rol als Stadspartner dragen we graag bij aan een goed functionerende woningmarkt in Amstelveen. Het bevorderen van doorstroming hoort daarbij. Veel ouderen wonen relatief groot. Als wij het voor hen aantrekkelijker maken om te verhuizen, komen er meer woningen beschikbaar voor jonge gezinnen.'

Oplevering begin volgend jaar

De woningen voor Amstelveense ouderen worden begin 2021 opgeleverd. De 89 woningen zijn onderverdeeld in drie projecten: Aventurijn, Agaat en Robijn. De huurpijzen variëren van 1170 euro tot 1880 euro (inclusief parkeren); diverse appartementen staan al onder optie. Bekijk hier het aanbod. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven kan via www.hureninklaasjezevenster.nl


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.