Voorzitter OA herkozen

Alphons Böggemann is herkozen als voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA). Dat wil zeggen: Hij is herkozen als bestuurslid, wat hij al sinds de start van de vereniging is, maar binnen orgaan kiest men de voorzitter. Maar in de praktijk betekent het gewoon dat Böggemann de derde periode (van vier jaar) als voorzitter ingaat. Als nieuw bestuurslid werd Jeroen Franken gekozen tijdens de dinsdag gehouden algemene ledenvergadering.

Tijdens het openbare deel van de vergadering zou het nieuwe college van B&W zich aan de vereniging voorstellen, maar dat liep anders, omdat de coalitie nog niet rond is. In restaurant De Kruidfabriek bij Lute, waar de vergadering werd gehouden, waren nu alleen de demissionaire wethouders Maaike Veeningen van Economische Zaken (D66) en Herbert Raat van Financiën (VVD) aanwezig, alsmede burgemeester Bas Eenhoorn. De laatste onderstreepte het belang van de OA, die hij ‘een dynamische club’ noemde. Volgens hem zijn ondernemers van groot belang voor de stad.

Hij pleitte voorts voor grote, sterke gemeenten, ook ten zuiden van Amsterdam. Amstelveen is er zo één, maar volgens rijksbeleid moeten er gemeenten van minimaal 100.000 inwoners komen (Amstelveen heeft er nu 90.000). Voor ondernemers zijn stevige gemeenten belangrijk, zei hij. “Die kijken niet naar bestuurlijke grenzen.”

Verdrietig

De burgemeester zei verder dat de coalitie er nu snel met komen. Als die er volgens de gemeentewet niet binnen twee maanden na de verkiezingen is, neemt de burgemeester de touwtjes in handen. “Dan neem ik de macht over dus”, grapte hij.

Herbert Raat zei niet trots te zijn op de vertraging die er kwam in de vorming van een college. “Als politiek hebben wij met zijn allen gefaald. Het is niet zo gegaan als wij hadden gehoopt, maar toch beter dan veel mensen denken. Sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand. Het is verdrietig dat Peter Bot (demissionair wethouder van Burgerbelangen, red) moest terug trekken. Wij zijn er dag en nacht mee bezig voor de komende jaren weer een krachtig bestuur van de stad te vormen”, zei hij. Raat hoop dat binnen een of twee weken een nieuw college van B&W zich kan presenteren.

Op de foto v.l.n.r.: Belinda Visser (Eigenaar Kunstconsult), Benjamin Smalhout (Raadslid VVD), Darshan Sloot (Directeur OA), Tom Coumans (Raadslid VVD)


Bron: Amstelveenblog.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.